logo
RECEPT

Gebakken broccolischijfjes

090714132936R104Image.jpg
INGREDIËNTEN

De meeste moeders weten wat een drama het kan zijn om hun kinderen groente te laten eten. Waarom is ons echt een raadsel, want wij van Foodness zijn gek op groente, maar soms heb je als moeder wat handige trucjes nodig om tóch wat groente bij je kinderen naar binnen te krijgen. Daar zijn deze broccolischijfjes van My Delicious Meals perfect voor! De hoeveelheid van de ingrediënten is voor 6 broccolischijfjes.

Hak de ui en de knoflook fijn. Fruit deze tot ze zacht zijn in een laagje olijfolie op laag vuur.

 

Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli hier heel kort in (ongeveer 2 minuten). Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe ze in een grote kom.

 

Klop de eieren los en voeg deze aan de kom toe, samen met de kaas, ui en knoflook en het broodkruim. Voeg naar smaak peper toe.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie en vet deze lichtjes in met olie.

 

Maak schijfjes van het broccolimengsel. Dit gaat het makkelijkst met een kookring, of met een deksel van een grote pot. Doe huishoudfolie (van dat irritante plastic dat aan zichzelf kleeft) over het deksel, zodat de schijfjes makkelijker los komen (want hè, dan plakt het weer niet, rotspul) en vul het dekseltje met het broccolimengel. Druk dit een beetje aan en draai het dekseltje om op de bakplaat.

 

Bak de schijfjes ongeveer 15 minuten in de oven. Draai ze hierna om en bak ze nog eens 10 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties