
INGREDIËNTEN
-
Wilde Rijst 350 gram
-
Eieren 2 stuks, losgeklopt
-
Ananas 300 gram, in stukjes
-
Rode paprika 1 stuks, in blokjes
-
Lente-ui 60 gram, in ringetjes
-
Knoflook 2 teentjes, uitgeperst
-
Cashewnoten 75 gram (rauw en ongezouten)
Voor de saus
-
Zoete sojasaus 1 eetlepel
-
Sriracha 2 theelepels
-
Gebakken rijst klinkt niet alleen lekker, het is ook heel erg lekker! We bakken niet alleen de rijst, maar ook een deel van de ingrediënten. Met dit recept maak je een Thaise salade, want die Thaise recepten zijn zo gek nog niet! Dit recept van Some Kitchen Stories is genoeg voor een avondmaaltijd voor 2 personen of een lunch voor 4 personen.
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit olie in een koekenpan en voeg de eieren toe. Breng op smaak met zout en roer regelmatig tijdens het bakken. Zodra je roerei klaar is, doe je het in een mengkom en maak de pan schoon.
Verhit opnieuw olie in de koekenpan en doe de ananas en paprika erbij. Roer regelmatig zodat de ananas aan alle kanten wordt gekaramelliseerd. Doe de lente-uitjes en knoflook erbij en bak een minuutje. Doe bij de eieren in de mengkom.
Verhit voor de laatste keer olie in de koekenpan en bak hierin de cashews, ongeveer 30 seconden. Zodra ze klaar zijn, doe je de rijst erbij en blijf je het doorroeren tot de rijst warm is.
Doe de ingrediënten terug in de pan en roer goed door. Zodra alles is warm is, haal je de pan van het vuur.
Doe de ingrediënten voor de saus erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Wilde Rijst 350 gram
-
Eieren 2 stuks, losgeklopt
-
Ananas 300 gram, in stukjes
-
Rode paprika 1 stuks, in blokjes
-
Lente-ui 60 gram, in ringetjes
-
Knoflook 2 teentjes, uitgeperst
-
Cashewnoten 75 gram (rauw en ongezouten)
Voor de saus
-
Zoete sojasaus 1 eetlepel
-
Sriracha 2 theelepels
-

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties