logo
RECEPT

Gebakken rijst van bloemkool met balsamicosaus

311213124228E06image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit recept van Collecting Memories is gebaseerd op 'rijst' die je maakt van bloemkool. In plaats van gebakken rijst bak je hier geraspte bloemkool met ei en een heleboel soorten groente. De hoeveelheden in dit recept zijn genoeg voor een hoofdgerecht voor 2-3 personen. Ideaal voor mensen die minder snelle koolhydraten willen eten (wat vaak aangeduid wordt met de term 'koolhydraatarm').

 

Voor het lekkerste resultaat maak je zelf de balsamicosaus. Heerlijk hartig – wie heeft er vlees nodig om een avondmaaltijd smaak te geven? 

Snijd de paprika, worteltjes en ui in kleine blokjes.

 

Doe de ingrediënten voor de balsamicosaus, samen met een theelepel zout, in een pan en laat het inkoken totdat het ongeveer 2 tot 3 keer zo dik is geworden, dus bijna een soort stroop. Laat het afkoelen om het later door de salade te mengen.

 

Kook de erwten en wortelen samen 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.

 

Verpulver de bloemkool (in een keukenmachine, of snijd heel fijn met een scherp mes) totdat de stukjes ongeveer net zo groot zijn als rijstkorrels en zet opzij.

 

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en kluts de eieren. Doe de eieren in de koekenpan zodra de olie op temperatuur is en maak roerei. Zet opzij.

 

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de uien 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, paprika en broccoli toe en bak ze 10 minuten met het deksel op de pan. Roer het regelmatig door.

 

Roer de bloemkool, wortelen, sperziebonen en erwten erdoorheen en kook het nog een paar minuten.

 

Voeg het roerei toe, samen met de sesamzaadjes (die kun je eventueel voor meer smaak even roosteren in een droge koekenpan). Doe een extra eetlepel olijfolie en de balsamicosaus door je ‘rijst’ en eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties