logo
RECEPT

Gebakken tofu met quinoa en boerenkool

130814145136R119Image.jpg
INGREDIËNTEN
voor de saus

In plaats van aardappelen-groente-vlees op zijn Hollands, eten wij vandaag quinoa-groenten-tofu, op zijn Foodness'. Lekker veganistisch, glutenvrij en met een lage glykemische index (zodat je bloedsuikerspiegel niet zo piekt, en je na het eten dus geen zwaar gevoel op de maag hebt, of zo’n after-dinner dip).

 

Het recept komt van Tastefully GF, die een hele verzameling glutenvrije recepten heeft, en is genoeg voor 2 personen. Of voor één persoon, zodat je de volgende dag de overgebleven helft door elkaar kunt husselen als salade, want zo is dit gerechtje ook erg lekker!

Meng in een kommetje de stevia, 1 theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel chilivlokken, limoensap en de sojasaus.

 

Snijd de tofu in kleine driehoekjes (of blokjes, wat je leuk vindt!), en bak deze in een koekenpan in wat olie. Druk af en toe met je spatel op de tofu, zodat er wat vocht uit komt. Als de onderkant gekleurd is kun je de tofu omdraaien.

 

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, of zoals je gewend bent.

 

Voeg de sojasaus toe aan de pan met tofu, en roer dit goed om. Bak de saus ongeveer 5 minuutjes mee, terwijl je blijft roeren, zodat de saus wat indikt en de tofu helemaal bedekt.

 

Haal de tofu uit de pan, maar laat de pan op het vuur staan, want hier bakken we de boerenkool nog even in! (Bespaart weer rommel in de keuken, you’re welcome.) Doe de overige ¼ theelepel knoflookpoeder en ¼ theelepel chilivlokken bij de boerenkool, voor wat extra smaak. Bak de boerenkool kort als je hem graag knapperig hebt, of wat langer als je hem wat zachter wilt.

 

Verspreid de quinoa over twee borden, met hierop de boerenkool, en de driehoekjes (of blokjes) tofu erbovenop.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties