logo
RECEPT

Gegrilde aubergine en courgette met biefstuk

031014172707biefstukimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de saus

Grillen is een van de meest gezonde en meest slanke manieren om eten te bereiden. Tijdens een kerstdiner (I know, een tikkeltje vroeg, maar daarom niet minder leuk!) ontdekte ik de nieuwe Optigrill van Tefal, die grillen nog makkelijker maakt dan het in feite al is. Zelf smul ik altijd van gegrilde groenten, die letterlijk óveral lekker bij zijn. Door een salade, op een pizza, als topping op een speltboterham met hummus… Daarom maakte ik met de Optigrill een plank vol gegrilde groente, waar ik voor de carnivoren onder jullie ook een biefstukje bij grillde. 

 

Pssst: volgende week kun je op Foodness ook zo'n Optigrill winnen. Houd de website dus in de gaten!

 

 

Je kunt een sauce vierge serveren bij de biefstuk en gegrilde groenten, maar het hoeft natuurlijk niet. Een scheutje goede olijfolie en een slinger zout en peper zijn namelijk ook heel lekker. Mocht je zin hebben om uit te pakken, probeer de saus dan vooral wél, want hij is echt verdraaid lekker. Ik houd van grove stukken sjalot en hele naaldjes tijm in mijn saus, maar mierenneukers kunnen die er ook uit zeven. Ach, ik noem het rustiek.

 

Dit recept is voldoende voor 2 personen als hoofdgerecht. 

Maak eerst de saus.

Fruit de sjalot in de olijfolie, samen met het takje tijm en het laurierblaadje. Laat een minuut of 5 pruttelen. 

 

Voeg het korianderzaad, de mirin, het limoensap en een flinke snuf zout en peper toe. Laat even pruttelen en draai het vuur vervolgens uit. Laat 5-15 minuten staan zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.

 

Begin aan het grillen.

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

 

Zet de grill aan. Op de Optigrill kun je aangeven wat je precies bereidt: vlees, vis, groenten, etc. Het apparaat weet daardoor wat je gaat grillen, en meet zelf hoe dik jouw portie is. Daardoor kan de grill zelf berekenen wanneer je biefstuk of plak courgette klaar is. Slim he?

 

Groenten
Voor het grillen van de groenten selecteer je de M-knop (manual) voor diversen. Leg de plakken courgette op de grill en klap het deksel dicht. De grill weet zelf wanneer de groenten klaar zijn en begint dat te piepen – dit duurt een minuut of 4. Doe hetzelfde met de aubergine – dit duurt een minuut of 6.

 

Biefstuk
De biefstuk kan in verschillende cuissons gegeten worden. Selecteer hiervoor de vlees-stand op het apparaat, en let op. Als de Optigrill de eerste keer begint te piepen (na 8-10 minuten) dan is je vlees rare gebakken. Laat je hem op de grill liggen, dan piept die na een totale baktijd van 12-13 minuten opnieuw, en is je biefstuk medium. Laat je hem nog langer liggen dan wordt het doorbakken.

 

Serveer de biefstuk met de gegrilde groenten, de quinoa en de sauce vierge.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties