
INGREDIËNTEN
-
Broccoli 1 stuks, in roosjes
-
Pizzadeeg 500 gram
-
Pesto 2-3 eetlepels
-
Mozzarella 120 gram, geraspt
-
Zongedroogde tomaten 25 gram
-
Pijnboompitten 1 eetlepel
Bij pizza wordt er al snel gedacht aan een snelle vette hap. Maar er zijn genoeg recepten voor een gezonde versie van deze fastfoodmaaltijd. Kiersten van Oh My Veggies heeft een plantaardige pizza gemaakt die je ook nog eens aan je dagelijkse portie groente helpt. Voor dit recept heb je 500 gram pizzadeeg nodig, dat je kant-en-klaar kunt kopen maar natuurlijk ook zelf kunt maken! Laat Claartje hier toevallig eerder een recept van geplaatst hebben. Voor een glutenvrije versie kun je het deeg van de glutenvrije gezonde pizza met quinoacrust proberen. Dit recept is goed voor 4-5 pizzapunten.
Bereidingswijze broccoli pizza
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bedek de broccoli met een eetlepel olijfolie op een bakplaat. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Bak de broccoli zo’n 15-20 minuten, of totdat de roosjes bruin beginnen te kleuren.
Haal de broccoli uit de oven. Laat staan.
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, tot een cirkel met een doorsnede van ongeveer 30 centimeter.
Besmeer de pizzabodem met pesto en bestrooi deze met mozzarella.
Bak de bodem 15 minuten (of volg de bakinstructies op de verpakking).
Haal de pizza uit de oven wanneer de kaas net bruin begint te worden.
Beleg de pizza met de broccoli, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Broccoli 1 stuks, in roosjes
-
Pizzadeeg 500 gram
-
Pesto 2-3 eetlepels
-
Mozzarella 120 gram, geraspt
-
Zongedroogde tomaten 25 gram
-
Pijnboompitten 1 eetlepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties