logo
RECEPT

Gepofte aardappel met bacon, broccoli en cheddarkaas

290415150945R226Image.jpg
INGREDIËNTEN

Afgelopen week plaatsten we een recept van gepofte zoete aardappel. Wij dachten, wat met een zoete aardappel kan, kan met een gewone aardappel uiteraard ook. Wist je dat het met doodnormale aardappel net zo gezond is? Power to the pieper, people!

Dit recept van Port and Fin laat zien dat bacon onmisbaar is in sommige recepten. De bacon zorgt voor dat beetje extra smaak dat deze aardappels nodig hebben. Dit recept is genoeg om 4-8 monden te vullen, 4 als je het als lunch maakt en 8 als avondmaaltijd.

De aardappels die je voor dit gerecht het best kunt gebruiken zijn stevige kruimige Russet aardappels, deze worden ook voor friet gebruikt. Kun je deze nergens krijgen? Dan zijn grote (heel belangrijk) iets kruimige aardappels ook prima!

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bak de aardappels voor ongeveer 1 uur en 20 minuten in de oven, gewikkeld in aluminiumfolie. Zorg dat je hem goed inpakt, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Laat de aardappel vervolgens afkoelen tot je hem kunt vasthouden.

Snijd de aardappel doormidden en schep een deel van de aardappel leeg zodat je een mooi kommetje krijgt waar ingrediënten in kunnen. Bewaar het kruim dat je eruit schept!

Zet de schillen terug in de oven zodat ze lekker knapperig worden. Dit doe je 10 minuten op 200 graden Celsius.

Maak van de uitgeschepte aardappel een puree door het samen met de melk en boter te mengen en stampen in een mengkom.

Stoom de broccoli gaar in 4-5 minuten. Dit kan in een stoommand die je op een pan kokend water zet, of in de magnetron of een stoomoven.

Bak de bacon uit in een koekenpan tot het lekker knapperig is, laat even uitlekken op een keukenpapiertje en zet opzij.

Doe de gestoomde broccoli, bacon, cheddar en een beetje peper bij de aardappelpuree en meng door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Vul de aardappelschillen met het mengsel en bak voor 15-20 minuten tot de ceddar is gesmolten en de bovenkant goudbruin is.

Eet ze!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties