logo
RECEPT

Gepofte zoete aardappel met avocado en gezonde(re) knoflooksaus

Gepofte zoete aardappel met avocado en gezonde(re) knoflooksaus

Als jij houdt van simpele gezonde maaltijden die tegelijkertijd lekker zijn en goed vullen, dan is dit gepofte zoete aardappelrecept helemaal jouw ding. Het enige wat je nodig hebt is een magnetron, vier ingrediënten en tien minuten van je tijd.

Deze maaltijd is eigenlijk een gezondere kopie van de welbekende Amerikaanse gepofte aardappel met knoflooksaus. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe zo’n bijgerecht getransformeerd kan worden tot een volwaardige maaltijd met genoeg voedingswaarden. Dat zal ik je even haarfijn uitleggen! Allereerst vervang je de normale aardappel door een zoete aardappel. Deze groente (ja groente dus) bevat meer vezels dan onze oerhollandse aardappel, en zal ervoor zorgen dat je iets langer verzadigd blijft en je bloedsuikerspiegel stabiel is. Als cadeautje krijg je er ook nog flink wat eiwitten bij. De hele avocado zorgt op zijn beurt voor je dagelijkse dosis vetten, en de knoflooksaus voorziet je in nog eens een extra portie eiwitten.

 Gepofte zoete aardappel met avocado en gezonde(re) knoflooksaus

Bereidingswijze gepofte zoete aardappel (klaar binnen 10 minuten)

(voor 1 persoon)

 1. Doe de zoete aardappel in een bakje en doe hier vershoudfolie overheen. Zorg dat de randjes goed vastzitten, zodat je stap 2 goed kunt uitvoeren.
 2. Zet het bakje voor ongeveer 7 minuten in de magnetron (1000 watt). Het aantal minuten kan soms één meer of minder zijn, afhankelijk van de grootte van je zoete aardappel.
 3. Terwijl de zoete aardappel ligt te poffen, kun jij verder met de rest. Snijd de avocado in blokjes en de bosui in ringetjes.
 4. Haal de zoete aardappel uit de magnetron en snijd een sneetje in het midden. Tijdens het snijden voel je of de aardappel gaar is. Zo nee, stop hem dan nog een minuutje terug.
 5. Leg in de volgende volgorde de rest van je ingrediënten in het midden van de aardappel: avocado blokjes, kwark (ik gebruike magere), peper, zout en als laatste de bosui ringetjes.
 6. Aan tafel!

Gepofte zoete aardappel met avocado en gezonde(re) knoflooksaus

Dit recept is het lekkerste als de gepofte zoete aardappel nog warm is, maar je kan er natuurlijk ook koud van genieten. Ik raad je wel aan om niet te lang te wachten met eten. Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Patricia says: 11th jun 17 8:00 am

  Knoflooksaus??
  Volgens mij mis ik toch een vrij relevant ingrediënt voor knoflooksaus ????

  • Redactie says: 11th jun 17 8:00 am

   Hi Patricia, je let goed op! Er komt in dit recept van knoflooksaus inderdaad geen knoflook aan te pas. Gek genoeg als je het op de manier zoals in het recept staat maakt, lijkt het wel alsof je knoflooksaus zit te eten. Vind je niet? 🙂