logo
RECEPT

Gepofte zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop

200915132912zoetimage.jpg
INGREDIËNTEN

Zoete aardappel kan altijd – zelfs als ontbijt. En wanneer dat rijmt, dan weet je dat het waar is. Als ik te lui ben om 25 minuten te wachten tot mijn zoete aardappel gepoft is in de oven, dan leg ik ‘m gewoon in de magnetron. De meningen zijn erover verdeeld of dat gezond is of niet, maar ik geloof niet zo in de schadelijke straling van de magnetron omdat ik er nog geen overtuigende (wetenschappelijke) bewijzen voor heb gezien. Onderzoeken spreken elkaar tegen en eigenlijk heb ik het idee dat er een soort hetze plaatsvindt tegen magnetronstraling, zoals eerder gebeurde met aspartaam (het meest onderzochte zoetmiddel dat er is en waarvan nog nooit is aangetoond dat het slecht voor je is) en gluten (waarvoor maar heel weinig mensen écht intolerant zijn). 

 

Maar goed, als je je prettiger voelt bij een gepofte aardappel uit de oven, dan rooster je hem lekker in de oven. Moet je alleen iets langer wachten. Het resultaat blijft even lekker! Dit recept is bedoeld als ontbijt voor 1 persoon.

 

zoete aardappel, zoet, magnetron, pecan, ontbijt, kokosbloesemsuiker

Pof de zoete aardappel. Was ‘m goed, en prik met een vork of een mesje een paar gaatjes in de schil, zodat stoom kan ontsnappen en je aardappel niet ontploft door de druk. Poffen kan in de magnetron, ideaal als je geen zin hebt om lang te wachten: 7-8 minuten op 1000 Watt. Let op: wanneer je twee aardappels tegelijk poft doen ze er minimaal een minuutje langer over om gaar te worden. De twee optie is de oven: 25 minuten op 200 graden Celsius. De aardappel is gaar als je er met je vinger stevig tegen duwt en voelt dat de aardappel zacht is aan de binnenkant: er blijft een klein kuiltje achter waar je duwde.

 

Snijd de aardappel open, schep de Griekse yoghurt erin en verdeel de kokosbloesemsuiker, ahornsiroop en pecannoten erover. Als je niet zo'n zoetekauw bent kun je de suiker en siroop natuurlijk ook weglaten, of kiezen voor één van de twee.

 

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties