logo
RECEPT

Geroosterde aubergine met overheerlijk hoisin-agave laagje

290515140035sojaimage.jpg
INGREDIËNTEN

Groente saai? Dan heb je duidelijk nog nooit met mij in de keuken gestaan. Groenten zijn namelijk alleen saai als je ze dood kookt, dus dat moet je gewoon niet doen. Als je groenten roostert in de oven, stoomt, pocheert of roerbakt met een aantal kruiden en/of een smakelijk sausje zijn groenten – wat voor variant je ook kiest – de held van je bord. Deze aubergine is daar een prachtig voorbeeld van, mijn zijn jasje van hoisin-honing-sojasaus.

 

Dit groentegerecht is voldoende als hoofdgerecht voor 1 persoon, met bijvoorbeeld een portie quinoa erbij. Je kunt het ook gebruiken in een salade met kip voor twee personen. Bestrijk in dat geval de kipfilet (150-200 gram voor twee personen) met dezelfde saus als de aubergine, en rooster de kip mee in de oven tot die gaar is. Snijd de kip daarvoor even in op het dikste punt; hij mag niet roze meer zijn.

 

Let op: Zorg dat je volledig gluten- en lactosevrije sojasaus en hoi sin gebruikt als je intolerant bent!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter. Probeer ze allemaal in dezelfde dikte te snijden zodat ze gelijkmatig garen.

 

Snijd de radijsjes doormidden.

 

Klop een sausje van de hoi sin saus, agavesiroop en sojasaus. In plaats van agavesiroop kun je ook prima honing of maple syrup gebruiken (ook ongeveer een eetlepel). 

 

Leg de plakken aubergine en radijsjes op een ingevette ovenschaal, of op een vel bakpapier op een ovenplaat.

 

Bestrijk de groenten met de saus. Dat kan met een kwastje, met een lepeltje, of met je vingers. Ik doe het het liefst met mijn vingers omdat ik graag speel met mijn eten, maar ik ben dan ook een beetje raar.

 

Rooster de aubergine 25-30 minuten in de oven, tot je vingerafdruk in de aubergine blijft staan als je er voorzichtig (want: heet!) op duwt. Je kunt er ook eentje in stukjes snijden en proeven: aubergine is gaar als je er niet meer eindeloos op hoeft te kauwen.

 

Serveer direct. 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties