logo
RECEPT

Geroosterde aubergine rolletjes met parmezaanse kaas & kwark

220515172914eggplantimage.jpg
INGREDIËNTEN
Eventueel

Voor twee personen heb je in principe twee aubergines nodig om dit een volledige maaltijd te maken, maar in de Verenigde Staten zijn de aubergines zo gigantisch dat ik met eentje kon volstaan. Dámn, wat een grote! 

 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van iets minder dan een centimeter dikte. Voor de mierenneukers: ik ging voor plakken van 7 a 8 centimeter dikte.

 

Leg de plakken aubergine op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bestrijk licht met olijf- of kokosolie. Bestrooi met een snufje grof zeezout, een beetje gedroogde of verse rozemarijn en wat peper. 

 

Rooster de plakken minimaal 30 minuten in de oven. Bij mij duurde het ruim 40 minuten voor ik ze gaar genoeg vond; je moet de aubergine makkelijk tussen je vingers tot moes kunnen drukken, dan zijn ze goed.

 

Meng in een bakje de kwark met de helft van de Parmezaanse kaas en eventueel wat overgebleven rozemarijn, zout en peper. Je kunt hier indien gewenst de hummus of pesto doorheen roeren, voor extra smaak.

 

Rol rolletjes van de aubergines door ze op een werkblad neer te leggen met een schep van het kwarkmengsel in het midden. Schik de rolletjes op een bord en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas. 

 

Serveer met de radijsjes. Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties