logo
RECEPT

Geroosterde aubergines met rookkaas

geroostere aubergine rookkaas_2
INGREDIËNTEN
Voor het voorgerecht

Soms hoef je niet ver te zoeken naar een inspirerend gerecht om je smaakpapillen te verrassen. Vandaag gaan we aan de slag met een overheerlijk voorgerecht dat zowel verrassend als smaakvol is: geroosterde aubergines met rookkaas. Dit gerecht combineert de diepe smaak van geroosterde aubergines met de romige zaligheid van rookkaas, en het resultaat is echt een aanrader. En dankzij het gemak van online kaas bestellen, heb je altijd de mogelijkheid om te genieten van de hoogwaardige kaas. Dus, trek je schort aan en laten we samen aan de slag gaan!

Ingrediënten voor de geroosterde aubergines met rookkaas

Laten we eens kijken naar de ingrediënten die nodig zijn voor het bereiden van de smaakvolle geroosterde aubergines met rookkaas. Hier is hoe je begint:

  • 250 gram Henri Willig Rookkaas, in plakken gesneden
  • 2 aubergines, overlangs in dunne plakken gesneden
  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel chiliolie
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • versgemalen zwarte peper en (zee)zout
  • 1 eetlepel gehakte munt of koriander (vers of diepvries)
  • prikkers

De bereidingswijze

Bereid de aubergines voor door ze naast elkaar op een bakplaat te leggen. Meng de olijfolie met chiliolie, komijn, knoflook, peper en zout. Giet of strijk de dressing vervolgens gelijkmatig over de plakken aubergine heen. Bedek ze met folie en laat ze minstens 30 minuten marineren. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 °C of haal je de grillpan tevoorschijn. De aubergineplakken rooster je aan beide zijden tot ze een lichtbruine kleur krijgen. Neem vervolgens de rookkaas en verdeel deze over de warme aubergineplakken. Rol iedere plak zorgvuldig op en zet ze vast met prikkertjes. Serveer deze rolletjes, bestrooid met koriander, samen met pitabrood, naanbrood of stokbrood.

Nadat je deze heerlijke geroosterde aubergines met romige rookkaas hebt geproefd, wil je het elke week maken. De combinatie van de geroosterde aubergines en de smeuïge rookkaas is top. Dus haal snel je schort tevoorschijn, ga de keuken in en maak deze heerlijke geroosterde aubergines met rookkaas voor jezelf of – vooruit – deel het gerecht met anderen. Geniet ervan!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties