logo
RECEPT

Geroosterde bloemkool met kastanjes en Dukkah

241213095236Geroosterdebloemkoolimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Kastanjes zitten vol vitamine C, vezels, foliumzuur en mineralen zoals ijzer en calcium. Zorg dat je kastanjes zo vers mogelijk zijn, oude kastanjes zijn onmogelijk te pellen en smaken naar karton. Da's zonde! Verse kastanjes zijn hard, zwaar en hebben een glimmende schil. Dukkah is een mengsel van noten en kruiden, verkrijgbaar bij de toko of Turkse winkel. Dit bijgerecht voor vier personen (of hoofdgerecht voor twee personen) van One Equals Two is een verrassende combinatie van bloemkool en kastanjes: lekker, gezond en makkelijk te maken!

 

Neem 500 gram ongepelde kastanjes, of 350 gram reeds gepelde kastanjes. Bij sommige supermarkten kun je ze gepeld en al kopen, maar dat is niet altijd het geval. Het recept gaat uit van ongepelde kastanjes.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

 

Kerf voorzichtig een kruisje aan de bovenkant van elke kastanje, zorg ervoor dat je door de schil heen snijdt.

 

Plaats de kastanjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten. Ze zijn klaar als de schil aan de bovenkant begint te krullen en de kastanje goudbruin is.

 

Laat de kastanjes afkoelen en pel ze vervolgens. Zorg ervoor dat je ook het donkerbruine velletje verwijderd zodat je een mooie goudbruine kastanje overhoudt.

 

Snijd de kastanjes in vieren en doe ze in een schaal.

 

Blancheer de bloemkoolroosjes voor ongeveer 2-3 minuten, door ze in kokend water te zetten. Het makkelijkst doe je dat door de bloemkoolroosjes in een grote zeef te leggen, en die in een pan met kokend water te hangen. Na 2-3 minuten haal je de zeef met de roosjes uit het kokende water en spoel je de bloemkoolroosjes af met koud water, zodat ze niet doorgaren.

 

Doe de bloemkoolroosjes in een grote schaal en schep ze door de olijfolie totdat ze goed bedekt zijn. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat, strooi er wat zout over en rooster ze 25-30 minuten in de oven. Draai ze halverwege de tijd om en zorg ervoor dat ze goudbruin zijn voordat je ze uit de oven haalt.

 

Doe de bloemkoolroosjes, kastanjes en dukkah bij elkaar en schep het even om voor je het serveert.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties