INGREDIËNTEN
Voor de geroosterde bloembool met kip, mango en cashewnoten
-
Bloemkool 400 gram
-
Kipfilet 250 gram
-
Kerriepoeder 2 tl
-
Kurkumapoeder 1/5 tl
-
Zout 1/5
-
Olijfolie 2 el
-
Halfvolle kokosmelk 100 ml
-
Gember 1 cm
-
Limoen sap van 1/4
-
Knoflook klein teentje
-
Mango 150 gram
-
Cashewnoten 50 gram
-
Granaatappelpitten Eventueel
Als je op zoek bent naar een gezond en lekker gerecht om vanavond te maken, dat nog snel klaar is lees dan zeker verder. Jessica van Eat.Run.Love maakte dit bloemkoolgerecht met mango, kip en cashewnoten. Een lekkere maaltijd als je het mij vraagt!
Bereidingswijze voor bloemkool met mango, kip en cashewnoten
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Zet een pannetje met water op het vuur en laat deze koken. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en stoom of kook deze 10 minuten
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en maak een marinade van de olijfolie, garam, kerrie, zout er kurkuma.
Schep de bloemkool samen met de kipfilet en marinade in een ovenschaal. Zet deze voor 20 minuten in de oven.
Laat de rijst in een pan water koken.
Maak de dressing van kokosmelk, gember, knoflook en limoensap.
Serveer de bloemkool en kip met de rijst, kokosdressing, fruit, noten en koriander.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de geroosterde bloembool met kip, mango en cashewnoten
-
Bloemkool 400 gram
-
Kipfilet 250 gram
-
Kerriepoeder 2 tl
-
Kurkumapoeder 1/5 tl
-
Zout 1/5
-
Olijfolie 2 el
-
Halfvolle kokosmelk 100 ml
-
Gember 1 cm
-
Limoen sap van 1/4
-
Knoflook klein teentje
-
Mango 150 gram
-
Cashewnoten 50 gram
-
Granaatappelpitten Eventueel
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties