logo
RECEPT

Geroosterde bloemkool: heerlijk vega(n) en hartig!

130515102935R233Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de marinade

Bloemkool roosteren is een eitje, zou je zeggen, maar we tillen het vandaag tot een hoger level. In plaats van de bloemkool in kleine roosjes te snijden, zoals we het gewoonlijk doen, roosteren we vandaag gewoon een hele bloemkool. Waarschijnlijk denk je nu dat we gek zijn – stiekem zijn we dat ook wel een beetje – maar dit is echt heel lekker!

Dit originele ‘Spicy Whole Roasted Cauliflower’ recept van Pure Wow is genoeg voor een lunch of hoofdgerecht voor 4 personen. Het duurt ook ongeveer een uur om het te maken. Houd daar dus even rekening mee!

Tip: voor een vegan recept gebruik je soja- of kokosyoghurt in plaats van Griekse yoghurt.

Bereidingswijze geroosterde bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een bakplaat in met olijfolie en zet opzij.

Snijd de bladeren en stam van de bloemkool weg, maar zorg wel dat de bloemkool heel blijft.

Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Doe dit vervolgens samen met de ingrediënten voor de marinade in een grote mengkom en roer goed door.

Zet de bloemkool in de mengkom met de marinade en smeer hem egaal in. De overige marinade kun je nog 3 dagen in de koelkast bewaren. Deze kun je ook gebruiken voor vis en andere groente.

Zet de bloemkool op de bakplaat en rooster tot de bovenkant droog en licht gebruind is. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten.

Laat de bloemkool 10 minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt en serveer samen met een groene salade, brood met tapenade of serveert in een wrap met hummus.

Eet smakelijk!


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties