logo
RECEPT

Geroosterde pompoen met kruiden

Geroosterde pompoen
INGREDIËNTEN
Voor de topping

Heb je ooit wel eens zoiets simpels gezien als dit? Je hoeft de pompoen die we gebruiken alleen even in de oven te zetten met wat kruiden. Nou ja, dat geldt alleen als je pompoenblokjes gebruikt die al schoongemaakt zijn, dan hoef je er niets aan schoon te maken.

Het lastigste van dit geroosterde pompoen gerecht is dus het schoonmaken van de pompoen. Panning the Globe laat in het originele recept precies zien hoe je de pompoen het beste kunt schoonmaken. Handig toch? Dit pompoen gerecht is genoeg als bijgerecht voor 5-6 personen. Serveer het met een lekkere salade of heerlijk stuk vis.

Nodig voor dit pompoen gerecht

Pompoen, 1 stuks
Olijfolie, 2 eetlepels
Zeezout, snufje
Zwarte peper, snufje

VOOR DE TOPPING
Olijfolie, 2 eetlepels
Knoflook, 3 teentjes (fijngehakt)
Peterselie 3 eetlepels (fijngehakt)

Bereidingswijze voor geroosterde pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Doe de hoofdingrediënten in een mengkom en marineer de pompoenblokjes.
  3. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 20 minuten. Draai alles na 20 minuten om en rooster nog eens 10 minuten. De pompoen moet licht gebruind zijn en gaar.
  4. Maak, terwijl de pompoen in de oven staat, je topping.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de knoflook ongeveer 2 minuten, tot het zacht is. Doe vervolgens de geroosterde pompoen in een mengkom en giet hier de knoflook en olijfolie op.
  6. Strooi hierover de peterselie en wat zout en peper naar smaak. Roer alles goed door zodat de geroosterde pompoen bedekt is.

Geniet!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties