logo
RECEPT

Geroosterde zoete aardappel, aubergine en courgette met chipolata worstjes

021014150233pompoenimage.jpg
INGREDIËNTEN

Als je geen zin hebt om te koken, maar er wel graag even lekker op los wil hakken moet je absoluut dit gerecht op het menu zetten. Na een drukke dag is er niets heerlijker dan met een groot mes door een berg zoete aardappels, aubergines en courgettes heen te klieven. Je wordt er bijna net zo zen van als een yogales – trust me

 

Omdat de groenten lang in de oven zitten hoef je ze niet te schillen, wel zo makkelijk. Hoewel ik een hekel heb aan avg’tjes (aardappelen-vlees-groenten) is deze maaltijd een van de weinige avg’tjes die ik wel weg krijg. Liefst zonder vlees, eerlijk gezegd, maar soms doe ik mijn vriend daar zó’n plezier mee dat ik over mijn hart strijk en er er biologische runderworstjes bij doe. Het recept is dus voor twee personen. Eet smakelijk!

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

 

Snijd alle groenten en de worstjes in ongeveer gelijke stukken. 

 

Verdeel de zoete aardappel, aubergine, chipolata stukjes en takjes tijm over een met bakpapier beklede ovenplaat, en hussel ze om met de twee eetlepels olijfolie (of kokosolie). 

 

Schuif de bakplaat in de oven en rooster 10 minuten. 

 

Voeg de blokjes courgette toe, hussel alles door elkaar en rooster nog 30 minuten in de hete oven.

 

Bestrooi met zout en peper. Serveer met de Hüttenkäse. Eet eventueel met een portie quinoa en een groene salade, hoewel ik dat zelf meestal niet nodig acht.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Kees says: 10th aug 15 5:20 pm

    Een theelepeltje komijn en een theelepel kaneel erdoor. Geeft heel veel extra smaak.