logo
RECEPT

Gestoomde zalm met rucola, walnoten en sinaasappel

040314103736E32Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze salade van Foodfulife maakt gebruik van stomen om de zalm gaar te krijgen. Stomen is een hele gezonde manier om dingen te bereiden, omdat er geen bakvet aan te pas komt. Bovendien verlies je ook geen voedingsstoffen aan kookwater, zoals bij koken het geval is. Zowel proteïnen (vlees, vis, kip) als groenten kun je dus heel goed stomen! Wij gebruiken het liefst een stoommandje (te koop bij toko's en soms ook bij winkels als Xenos), dat je op een pan met kokend water zet. Lucky bastards die een stoomoven hebben gebruiken die natuurlijk.

 

Omdat er in dit recept geen echte dressing voor de salade staat, hebben wij een alternatief. De dressing van deze salade kan prima gebruikt worden voor dit gerecht. De citroen en limoen geven de salade een lekker frisse smaak terwijl de sinaasappel voor de nodige zoete smaak zorgt, een prima combi dus! De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een hoofdgerecht voor twee personen.

Stoom de zalm nét gaar, in ongeveer 6-8 minuten. De exacte bereidingstijd van de zalm hangt af van de dikte van de moten. Zet een stoommandje op een pan kokend water (zorg dat het mandje het water niet raakt) en leg de zalm in het mandje. Kruid de zalm even met een snufje zout en peper voor je hem in het mandje legt.

 

Schil de sinaasappels met een scherp mes, in deze video zie je hoe je de sinaasappels het beste kunt schoonmaken. Je kunt er partjes van snijden zoals Claartje in de video doet, maar in plakjes (zoals op de foto) is ook leuk.

 

Verdeel de rucola over de borden en leg daar de plakjes sinaasappel op. Ten slotte leg je de zalm bovenop de sinaasappel.

 

Strooi de walnoten over de borden en besprenkel de salade met extra vierge olijfolie óf met de dressing van deze salade. Maak het gerecht af met een snufje zout en zwarte peper.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties