logo
RECEPT

Gevlochten (knapperige!) appelflappen uit de magnetron

101115233723appelflapimage.jpg
INGREDIËNTEN

Wie ooit een mug cake geproefd heeft snapt dat koken met een magnetron gewoon heel goed kan, en dat zo’n apparaat veel meer kan dan alleen restjes van gisteren opbliepen. Wat alleen altijd jammer is aan het bereiden van eten in een magnetron, is dat de ingrediënten vaak wat zompig worden. Knapperige dingen maken in een magnetron, dat is helaas onmogelijk.

Of toch niet?

LG vroeg me de nieuwe LG combimagnetron te testen met – hou je vast – Charcoal lighting heater, wat in feite gewoon een extra verwarmingselement is dat voor hitte aan de oppervlakte zorgt. Zie het als een soort houtskool grill die je gerecht knapperig maakt van buiten. YES: dat betekent dat ik vanaf nu ook appelflappen zou moeten kunnen bakken in deze magnetron! Dát ga ik voor je testen.

appelflap, advertorial, appel, magnetron, lg, amandel, amandelen, ei, eieren, gebak, zoet, deeg

Oh, en nog wat weetjes over de LG Combimagnetron MJ3281BCS:

1. Hij is snel

Er zit een grote ventilator in, die samen met maar liefst 4 verwarmingselementen zorgt dat de hitte gelijkmatig door de hele magnetron verdeeld wordt. Zodat dus niet de ene helft van je appelflap zwart wordt, terwijl de andere helft nog rauw is.

2. Schoonmaken is een eitje

Gewoon even afnemen met een doekje – ook de binnenkant. Door de kristallen coating laat al het vuil snel los. Top, want als er iéts zonde is van je tijd….

3. Again: knapperige appelflappen!
Ja sorry hoor, knapperig bakken in een magnetron, dat blijft uniek. Dus ook de lasagne die je opwarmt krijgt een knapperig korstje; brood kun je roosteren, koekjes bakken, vlees grillen… Die Charcoal Lighting heater is ideaal!

Dit recept is goed voor 4 porties. Ik beschouw de helft van een taartje als één portie. Met deze hoeveelheden maak je dus 2 taartjes, die je door midden snijdt. Voor glutenvrije & lactosevrije appelflappen gebruik je bladerdeeg van Schär, dat tegenwoordig vaak bij Albert Heijn verkrijgbaar is.

 

 

Laat het bladerdeeg 15 minuten ontdooien.

Snijd de appel in kleine stukjes.

Hak de noten grof.

Verdeel de appel, noten en honing over het bladerdeeg.

Vouw het bladerdeeg zoals ik laat zien in de video.

Bak de appelflappen in de oven, of, zoals ik in de video doe, in de speciale LG Combimagnetron (mocht je het willen weten, het is type MJ3281BCS) die je appelflappen ook knapperig kan maken.

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties