logo
RECEPT

Gevoelig voor gluten? 5 Signalen! + Recept gezonde amandel-cacao-banaan quesadilla

Gevoelig voor gluten? 5 Signalen! + Recept gezonde amandel-cacao-banaan quesadilla
INGREDIËNTEN
Voor de quesadilla
Topping

Heb je vaak buikpijn? Of een opgeblazen gevoel, al dan niet gecombineerd met diarree? Of ben je juist vaak vermoeid? Dan zou het kunnen dat je gevoelig bent voor gluten, ook wel glutensensiviteit genoemd. Dat betekent dat je sterk kunt reageren op producten waar gluten in zitten. De vijf meest voorkomende signalen die kunnen wijzen op glutensensitiviteit zijn, hou je vast:

– buikpijn

– opgeblazen gevoel

– diarree

– huidproblemen

– vermoeidheid

Let op: ik zeg dus niet dat deze problemen gegarandeerd verholpen worden als je stopt met het eten van gluten. Ik zeg alleen dat áls je vaak buikpijn hebt of bijvoorbeeld vermoeid bent, het goed is om naar de dokter te gaan, en het misschien interessant is om een periode geen of minder gluten te eten, en te kijken of je klachten verminderen. Wie weet!

-> Bekijk ook mijn recept voor glutenvrije portobello burgers!

Gevoelig voor gluten? 5 Signalen! + Recept gezonde amandel-cacao-banaan quesadilla

Gevoelig voor gluten?

Hoe doe je dat? Geen gluten eten? Er zijn heel veel producten waar gluten in ‘verstopt’ zitten, en waarvan je dus niet verwacht dat er tarwe of glutenbevattende granen in zitten, zoals: energierepen, saladedressings, bier, marinade, sauzen, bouillonblokjes, ijs, sojasaus, vleeswaren, drop, paprikachips. Wat je wel zonder zorgen kunt eten als je een glutenvrij dieet volgt, zijn producten die van nature glutenvrij zijn (zoals groenten en fruit, kaas, eieren, zuivel, vis en vlees, noten en zaden, peulvruchten) of producten die glutenvrij geproduceerd worden. Gelukkig zijn er inmiddels steeds meer producten op de markt voor mensen die geen gluten willen of kunnen eten, voor elk moment van de dag. Ik ben zelf dol op de producten van Schär, omdat het assortiment zo uitgebreid is dat je voor vrijwel elk type gerecht wel een glutenvrije variant kunt bedenken. Deze volledig glutenvrije quesadilla’s maak je met de glutenvrije wraps  van Schär, en om het af te maken verkruimel je er ook nog wat roomboterkoekjes als finishing touch. Glutenvrij, uiteraard.

For the record: ik noem het een quesadilla, maar er komt geen kaas aan te pas in dit gerecht. Een wrap met een gesmolten vulling vind ik alsnog een quesadilla – een betere omschrijving kon ik niet bedenken.

Gevoelig voor gluten? 5 Signalen! + Recept gezonde amandel-cacao-banaan quesadilla

Bereidingswijze amandel-cacao-banaan quesadilla

Meng de amandelboter met het cacaopoeder door het met een lepel goed door elkaar te roeren.

Besmeer de Schär wraps met het amandel-cacaomengsel.

Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de helft van de wrap. Vouw de wrap dubbel.

Verhit een klein beetje olijfolie of boter in een koekenpan. Bak de wrap aan beide kanten in 2-3 minuten goudbruin. Als het goed is smelt het amandel-cacaomengsel er bijna uit.

Snijd de quesadilla in tweeën of drieën.

Bestrooi met de topping: hiervoor stamp je een beetje muesli (ik gebruikte de glutenvrije Crunchy Muesli van – je raadt het al – Schär) of een extra koekje fijn. Verkruimel over de quesadilla.

Enjoy!

Gevoelig voor gluten? 5 Signalen! + Recept gezonde amandel-cacao-banaan quesadilla

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties