INGREDIËNTEN
-
Abrikozen 15 stuks
-
Rode quinoa 50 gram (ongekookt)
-
Roomkaas 3 eetlepels
-
Lente-ui 1 stuks
-
Granaatappelpitten 50 gram
Hap, hap, hap. Dat is nog eens een lekker hapje! Voor de afwisseling gebruikte ik in dit recept rode quinoa. Oké, en ook een beetje omdat dat qua kleurstelling beter past bij abrikozen. Het oog wil tenslotte ook wat. Met dit recept maak je 15 gevulde abrikozen, goed voor 4-6 personen.
Kook de quinoa gaar in de 100 milliliter kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen.
Snijd de abrikozen in, in de lengte. Je gaat ze zo vullen dus het is het handigst als je ze zover insnijdt dat je ze kunt openklappen als een boekje.
Snijd het lenteuitje in ringetjes.
Roer de quinoa, roomkaas en lenteui door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Schep een theelepel van het quinoamengsel in elke abrikoos. Het is niet erg als het mengsel een beetje uitsteekt, maar probeer het wel zoveel mogelijk naar binnen in de abrikoos te duwen zodat het er niet meteen weer uitvalt.
Bestrooi met granaatappelpitten. Serveer indien gewenst op een bedje van wat snijbiet- en/of sla bladeren, gewoon omdat dat er leuk uitziet.
INGREDIËNTEN
-
Abrikozen 15 stuks
-
Rode quinoa 50 gram (ongekookt)
-
Roomkaas 3 eetlepels
-
Lente-ui 1 stuks
-
Granaatappelpitten 50 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties