logo
RECEPT

Gevulde aubergine met couscous en cherrytomaten

090715162814R258Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de saus

We gaan onszelf vanavond lekker volproppen, met aubergines wel te verstaan. Oké, dat was wel een binnenvaller die misschien wat dubbelzinnig klinkt, maar dit recept van Joy is fantastisch! De couscous zorgt ervoor dat dit gerecht voldoende is voor een avondmaaltijd voor twee personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Snijd de aubergines in de lengte door en bestrooi aan de binnenkant met zout. Laat 10 minuten liggen. Dep na 10 minuten af met keukenpapier en doe 15-20 minuten in de oven.

 

In de tussentijd bereid je de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.

 

Maak de saus door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed door elkaar te roeren. Breng op smaak met zout en peper.

 

Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen. Schep vervolgens het vruchtvlees eruit zodat hij gevuld kan worden.

 

Bak het uitje in een grote pan met olijfolie. Doe de kruiden erbij en bak op laag vuur mee.

 

Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe samen met gehalveerde cherrytomaten bij de ui. Doe de teentjes knoflook erbij en bak op middelhoog vuur tot de tomaatjes zacht beginnen te worden.

 

Zodra de couscous klaar is, laat je de kikkererwten uitlekken en doe bij de couscous in de pan. Voeg tot slot een handje verse peterselie toe. Schep de vulling in de aubergines en serveer met de saus.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties