logo
RECEPT

Gevulde pannenkoek met spinazie en geitenkaas

301013104033Recept8image.jpg
INGREDIĂ‹NTEN

Een essentieel onderdeel van deze gevulde pannenkoeken zijn natuurlijk de pannenkoeken. Je kunt kiezen wat voor soort melk je het lekkerst vindt om de pannenkoeken mee te bakken: sojamelk, amandelmelk (onze favoriet!) of gewone melk. De kastanjechampignons kunnen eventueel vervangen worden door gewone champignons, maar die hebben een minder lekkere houtachtige, aardse smaak. Dit recept is voldoende als hoofdgerecht voor 2 personen, of als voorgerecht voor 4 personen. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 8-10 pannenkoeken.

Meng voor de pannenkoeken alle ingrediënten in een grote kom. Voeg eventueel een snufje zout toe (kijk of dat niet al in de pannenkoekenmix zit – zo ja, dan voeg je het niet toe). Klop goed met een garde, zodat er geen grote klonten meer in het beslag zitten. Het beslag moet behoorlijk vloeibaar zijn, zodat je lekker dunne pannenkoeken krijgt. 

 

Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Olijfolie mag ook, roomboter mag ook. De laatste bevat veel verzadigde vetten, maar stiekem wel het lekkerst. Schenk een halfvolle soeplepel beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek in ongeveer 2-3 minuten per kant goudbruin. Ga door tot het beslag op is. 

 

Bewaar de pannenkoeken op een voorverwarmd bord (dat je bijvoorbeeld even in een warme oven zet) en leg eenzelfde voorverwarmd bord omgekeerd bovenop de stapel, zodat de pannenkoeken warm blijven.

 

Verhit een theelepel kokosolie of olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de kastanjechampignons toe en bak, regelmatig omscheppend, ongeveer 5 minuten.  Voeg de spinazie en bak nog 1 à 2 minuten tot de spinazie iets slinkt. 

 

Leg vier pannenkoeken op een bord en verdeel daar 1/2 van het champignon/spinazie-mengsel over. Breek de geitenkaas voorzichtig in kleine stukjes en verdeel over de pannenkoek. Verdeel ook de taugé erover, voor een fris en knapperig accent.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Stefanie says: 3rd nov 14 10:56 am

    Dankje voor dit recept, heb nu een idee wat ik vanavond ga maken 🙂