logo
RECEPT

Gevulde salade met (vega) kip, kiwi, veldertjes

Gevulde salade met kip, kiwi, veldertjes | Vezelrijk! - Foodness.nl
INGREDIËNTEN

Ken je de uitspraak: “Alcohol! Because no great story ever started with a salad.”? Dat is duidelijk gezegd door iemand die gewoon nog nooit een écht goede salade had gegeten. Zoals deze salade met kiwi, veldertjes, avocado, feta, vegetarische kip en een balsamicodressing! Het fijne aan salades vind ik dat ze vaak bomvol vezels zitten, zeker als je er kiwi en veldertjes in doet. Vezels zie ik altijd als een soort bezem die je darmen schoonveegt: dat wat lastig verteert en bleef ‘plakken’ in je darmen, wordt met behulp van vezels netjes naar buiten afgevoerd. Goed verhaal he?

In deze salade gebruik ik groene kiwi’s, omdat ik die zelf lekkerder vind in salades dan hun goudkleurige zusjes. Van groene kiwi’s haal ik wel altijd de schil eraf, die vind ik te harig met schil! Ook gebruikte de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager, om de salade vegetarisch te maken. Voor een vegan salade kun je de feta kaas vervangen door grof gehakte amandelen.

Gevulde salade met kip, kiwi, veldertjes | Vezelrijk! - Foodness.nl

Ingrediënten gevulde salade

(voor 2 personen als hoofdgerecht)

80 gram veldsla
300 gram veldertjes
2 kiwi’s
1/2 avocado
160 gram vega kip
30 gram feta kaas
3 el olijfolie
2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze gevulde salade

Bak eerst de kip. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipstukjes in een minuut of acht krokant aan de buitenkant. Houd apart (dat kan gewoon in de koekenpan) tot je ze gebruikt.

Verwarm de veldertjes in een klein pannetje in hun eigen vocht. Laat niet koken, maar alleen goed warm worden. Giet af en laat staan met een deksel op de pan.

Bereid de ingrediënten van de salade voor. Schil de avocado en snijd er dunne plakjes van. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes. Verkruimel de feta met je vingers in kleine kruimels. Klop een simpele dressing van de olijfolie en de balsamico.

Maak de borden op. Verdeel eerst de veldsla over de twee (diepe) borden. Schep de veldertjes over de twee borden. Verdeel de avocado, kiwi, stukjes gebakken kip, feta en bramen over de salade. Besprenkel met de dressing. (Ik had een paar verdwaalde bramen uit de diepvries liggen, die heb ik erbij gedaan. Ze zijn niet echt essentieel, dus ik heb ze niet bij de ingrediënten gezet!)

Eet smakelijk!

????

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri. –


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Abigail Gemin says: 22nd jan 19 7:00 am

  Waarom staat een salade met kip bij vega?

  • Abigail Gemin says: 22nd jan 19 7:00 am

   Ik zie nu dat het vega kip is, misschien handig om de titel erop aan te passen?

   • Claartje says: 22nd jan 19 7:00 am

    Hoi Abigail!
    Hmm, je hebt denk ik wel gelijk. Ik zal het in de titel zetten 🙂
    Dankjewel!

    Liefs Claartje