logo
RECEPT

Gezond comfort food: Gepofte zoete aardappel

060115114548aardappelimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Je hebt van die dagen dat je alleen thuis bent en weinig zin hebt om te koken. Van die dagen waarop je eigenlijk het liefst een pizza zou bestellen, maar weet dat je je lekkerder voelt als je iets enigszins gezonds maakt. Op die dagen eet ik gepofte zoete aardappel. Wél het hartverwarmende gevoel van comfort food, niet die suikerpieken in je bloed van alle snelle koolhydraten uit de pizza die heel snel worden opgenomen door je lichaam, gevolgd door de onvermijdelijke after dinner dip ter diepte van de Grand Canyon. 

 

Met dit recept maak je één gepofte zoete aardappel, wat voor een kleine eter een goede portie is als lunch of lichte avondmaaltijd. Maar eerlijk is eerlijk: ik eet er zelf ook vaak twee. Zeker als het kleine zoete aardappeltjes zijn. Serveer er voor grote eters een groene salade met noten bij, of een portie quinoa.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

 

Boen de zoete aardappel goed schoon. Wikkel hem aluminiumfolie en zorg dat je het pakketje goed luchtdicht vouwt. Als er stoom kan ontsnappen duurt het langer voor de aardappel gaar is.

 

Pof de aardappel in 50 minuten gaar in de oven op 200 graden Celsius.

 

Snijd intussen de zongedroogde tomaten in reepjes en ga de rest van de tijd je nagels lakken, een setje buikspieroefeningen doen of de krant lezen. 

 

Vouw het foliepakketje voorzichtig open (pas op: er kan stoom uit komen!) en bevrijd de aardappel. Snijd de aardappel voorzichtig open; hij is gaar als de binnenkant lekker zacht en prakbaar is. Verdeel de feta en zongedroogde tomaat erover. Klaar! 

 

Eet indien gewenst met een groene salade of een portie quinoa.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties