logo
RECEPT

Gevulde kip met feta en zongedroogde tomaat | Hoofdgerecht

Gevulde kip met feta en zongedroogde tomaat | Hoofdgerecht
INGREDIËNTEN

Ontzettend gezond? Nee, dat is dit gerecht niet. Maar een hartverwarmende maaltijd op zijn tijd kan geen kwaad. Eet de gevulde kip met een groene salade met groenten of bijvoorbeeld met couscous. Deze hoeveelheden zijn voor een hoofdgerecht voor 3-4 personen.

Bereidingswijze gevulde kip

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de kipfilets open in de lengte, zodat je ruimte in het midden krijgt. De kipfilet moet als een hamburgerbroodje open kunnen klappen waarbij de helften aan één zijde nog aan elkaar vast zitten.

Verdeel de feta, spinazie en zongedroogde tomaten over de kipfilet. Zorg dat er geen ingrediënten meer uitsteken als je de kipfilet dichtklapt. Zet eventueel vast met een satéprikker. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm een eetlepel (kokos)olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan, aan beide kanten. Wanneer ze een goudbruin kleurtje hebben zet je de koekenpan in de oven voor 12 minuten. Let op dat het handvat niet van plastic is: dat smelt. Gebruik in dat geval een ovenschaal. Wanneer de kip gaar is haal je hem uit de oven en snijd je hem overdwars in twee of drie plakken.

Eet smakelijk!

Gevulde kip met feta en zongedroogde tomaat | Hoofdgerecht

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties