logo
RECEPT

Gezond ijsontbijt in twee kleuren: grapefruit-ijs en kiwi-ijs

250914092520ijsontbijtimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor het kiwi-ijs
Voor het grapefruit-ijs

Eerder deze week maakte ik voor het eerst ijs als ontbijt, met meloen en banaan. Inmiddels is mijn ijsontbijt geëvolueerd naar de 2.0 versie: ijs in twee kleuren. De ene helft is grapefruit-ijs en bestaat uit grapefruit, frambozen, banaan en een beetje kwark. De andere helft is nog lekkerder: kiwi-ijs! Hier zitten twee kiwi’s van Zespri en een banaan in, en een beetje kwark en hennepzaad voor de eiwitten.

 

Waarom kiwi? Omdat de kleine groene vruchtjes ware vitaminebommetjes zijn. Een kiwi bevat veel vezels, vitamines, mineralen, anti-oxidanten en is daarnaast goed voor de spijsvertering. Wist je dat een kiwi net zoveel vitamine C bevat als drie citroenen? De goudkleurige kiwi van Zespri (officieel heet-ie SunGold) bevat zelfs nóg meer vitamine C, en is qua smaak nog wat zoeter dan de ’gewone’ kiwi. Ik hou zelf juist wel van dat prikkelende, licht zure smaakje van een gewone kiwi, dus ik hou het lekker bij zo'n groene rakker.

 

Dit recept is voor een goed vullende eenpersoonsportie. Je hebt tot de lunch geen trek meer!

 

Maak het kiwi-ijs.

 

Meng alle ingrediënten voor het ijs in een keukenmachine, maar houd een halve kiwi apart voor de garnering. Pulseer tot het eruit ziet als een dikke milkshake. Wie geen keukenmachine heeft, maar wel een staafmixer, moet wellicht iets meer yoghurt toevoegen omdat een staafmixer meer vocht nodig heeft. Laat even staan.

 

Maak het grapefruit-ijs.

 

Snijd de partjes los uit de grapefruit. Kijk in de onderstaande video hoe dat moet! 

 

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Pulseer tot het eruit ziet als een dikke milkshake. Ook hier geldt: wie alleen een staafmixer moet wellicht iets meer yoghurt toevoegen omdat een staafmixer meer vocht nodig heeft.

 

Garneer met de plakjes kiwi en strooi er eventueel wat kokossnippers over.

 

Eet direct.

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties