logo
RECEPT

Gezond, licht én fancy ontbijt op bed: lichte crackers met gepocheerd ei & zalm

Gezond, licht én fancy ontbijt op bed: lichte crackers met gepocheerd ei & zalm

Klassiekers zijn niet voor niets klassiekers. De combinatie van zalm en eieren is heerlijk, maar de combi van gerookte zalm met een gepocheerd ei is pas echt ultiem. Voor mij begint een lekkere zondagochtend met iets actiefs (ja, ik ben zo’n idioot die nog voor het ontbijt even een beetje yoga doet of een klein stukje gaat rennen), maar daarna kruip ik terug in bed en wil ik een voedzaam, gezond en toch licht ontbijt. Oh, en het moet ook Instagramwaardig zijn. Is dat teveel gevraagd voor de zondagochtend? 😉 By the way, ik daag mede-blogger Marlieke van Cotton and Cream hierbij uit om een nóg Instagramwaardiger weekend ontbijt te maken – en het nog steeds enigszins gezond te houden. Zou het haar lukken?

Goed, mijn eigen ontbijt dus. Het begint met een gepocheerd ei. Hier kun je een aantal tips bekijken om als beginner een geslaagd gepocheerd ei te serveren. Het is makkelijker dan je denkt! De gerookte zalm die je erbij doet bevat gezonde vetten, die o.a. goed zijn voor je huid en nagels en die je een vol gevoel geven. Hetzelfde geldt voor de crackers waar ik de zalm en eitjes op serveer. De Lichte Crackers van Bolletje (ik gebruikte de spelt variant) bevatten minder calorieën dan vergelijkbare ontbijtcrackers, maar wel veel vezels. Opnieuw: lekker vullend, zonder dat het echt zwaar wordt!

Voor de vitamines doe ik er ook een halve sinaasappel of grapefruit bij, of een ander type fruit. Tip: serveer liever een hele vrucht dan een sapje! Wanneer je de hele vrucht eet, krijg je ook de vezels binnen. Denk maar eens aan het verschil tussen het drinken van appelsap en het eten van een appel. In een glas sap zitten al snel de suikers van 3 of 4 appels, en je klokt het zo weg zonder verzadigd te raken. Een hele appel eet je veel langzamer en is veel meer verzadigend; voordat je de suikers van 3 of 4 hele appels binnen hebt ben je zo een uur bezig! Kortom: liever de hele vrucht dan een sapje.

Gezond, licht én fancy ontbijt op bed: lichte crackers met gepocheerd ei & zalm

Bereidingswijze crackers met gepocheerd ei en zalm

(voor 2 porties als ontbijt)

Pocheer de twee eieren gaar in een steelpannetje met kokend water. Weet je niet waar je moet beginnen? Kijk hier voor tips!

Verdeel de gerookte zalm samen met de rucola over de crackers.

Leg het gepocheerde ei voorzichtig op de zalm. Snijd hem voorzichtig open. FOODPORN!

Enjoy 🙂

Gezond, licht én fancy ontbijt op bed: lichte crackers met gepocheerd ei & zalm

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties