INGREDIËNTEN
-
Kaneelpoeder snufje
-
Havermout 40 gram
-
Amandelmelk 150 milliliter
-
Vanille extract 2 druppels / 1 theelepel
-
Amandelen 1 eetlepel
-
Appel 1 stuks, geraspt
Taart als ontbijt. Maar dan natuurlijk op een manier waarop je het met een gerust hart elke dag zou kunnen eten. U roept, ik draai!
Let op: havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenallergie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.
Tip: Bekijk deze post met 6 gemakkelijke recepten voor havermout koekjes!
Zo maak je appeltaart havermout
Verwarm de amandelmelk in een steelpan tot het bijna aan de kook is. Roer de havermout en geraspte appel erdoor en laat een minuutje pruttelen. Een minuut verwarmen in de magnetron (900 Watt) ka nook prima.
Voeg het kaneelpoeder en vanille-extract toe en laat de havermout een paar minuten staan.
Doe de havermout in een kommetje en garneer met de geschaafde amandelen en eventueel nog wat partjes appel.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Kaneelpoeder snufje
-
Havermout 40 gram
-
Amandelmelk 150 milliliter
-
Vanille extract 2 druppels / 1 theelepel
-
Amandelen 1 eetlepel
-
Appel 1 stuks, geraspt
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties