
INGREDIËNTEN
-
Muesli 75 gram
-
Havermout 75 gram
-
Pindakaas 6 eetlepels
-
Kwark 100 gram (of sojayoghurt)
-
Zespri Green kiwi 1 stuks
-
Zespri SunGold kiwi 1 stuks
-
Granaatappelpitten 2 eetlepels
-
Kaneelpoeder snufje
Blegh, winter… De dag toch vol energie beginnen? Start goed: met een lekker en gezond ontbijt! Deze gezonde muesli cups met een vulling van kwark en kiwi zijn precies wat je nodig hebt op een grauwe winterdag.
Niet alleen word je blij van dit ontbijt omdat het taart is (en van taart als ontbijt wordt iedereen blij, toch?) – het is ook nog eens goed voor je. Muesli en kiwi zorgen voor de broodnodige vezels (goed voor stoelgang). Kiwi bevat daarnaast ook een heleboel vitamine C. Gecombineerd met pindakaas en het andere fruit levert dat een fikse energieboost, zodat je je dag energiek kunt beginnen!
Ook lekker: dit recept voor kiwi-limoen ontbijttaart.
Natuurlijk moet een ontbijt wel vullen: ik heb om 11u alweer trek als ik niet voldoende ontbijt. Zelf eet ik drie van deze muesli cups als ontbijt, dat vult genoeg dankzij de pindakaas en de vezels in de kiwi. Mocht je een minder grote eter zijn, dan kun je misschien vooruit met één of twee muesli cups. De rest van de mueslibakjes bewaar je dan (let op: zonder kwark erin) gewoon in de koelkast: ze zijn ongeveer drie dagen houdbaar.
Tip: maak dit recept vegan door sojayoghurt te gebruiken in plaats van kwark. Wel zo (plant)aardig!
Muesli cups met kwark & kiwi (no bake)
(voor 6 cups / ontbijt voor 2 personen)
75 gram muesli
75 gram havermout
6 eetlepels pindakaas
100 gram kwark of sojayoghurt
1 Zespri Green kiwi
1 Zespri Sungold kiwi
1 peer
2 eetlepels granaatappelpitjes (evt)
snufje kaneel
Extra benodigdheden:
Muffinblik
Papieren muffin vormpjes
Zo maak je de ontbijt cups
Stap 1. Meng de muesli met de havermout in een kom. Schep de pindakaas erbij en prak dit samen tot een soort grof ‘deeg’.
Stap 2. Zet een papieren muffin vormpje in elk gat in het muffinblik. Dit voorkomt plakkerige toestanden. Verdeel het pindakaas-muesli ‘deeg’ over de vormpjes. Druk het goed aan met een lepel, zodat de bodem én zijkanten van de vormpjes bedekt zijn. Het moet een bakje worden, dat door steviger wordt (zie stap 3) door het 15-30 minuten in de koelkast te zetten.
Stap 3. Zet het muffinblik met de muesli cups in het koelkast, zodat de vormpjes harder kunnen worden. Je kunt de cups ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast, dus je kunt ook 6 muesli cups maken volgens dit recept en er elke dag twee opeten.
Stap 4. Om te serveren snijd je de Zespri Green kiwi in stukjes, evenals de Zespri Sungold kiwi en de peer. Maak de ontbijt cups af door de kwark of sojayoghurt erin te scheppen. Verdeel de stukjes kiwi en de granaatappelpitjes erover. Tot slot een snufje kaneel, en je bent er klaar voor!
Voila!
Natuurlijk kun je naar smaak variëren met de toppings. Alle fruitsoorten die in het seizoen zijn, zijn een goed idee. Ook kun je bijvoorbeeld nog wat kokosrasp, nootjes of stukjes gedroogd fruit gebruiken.
Eet smakelijk 🙂
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri.
INGREDIËNTEN
-
Muesli 75 gram
-
Havermout 75 gram
-
Pindakaas 6 eetlepels
-
Kwark 100 gram (of sojayoghurt)
-
Zespri Green kiwi 1 stuks
-
Zespri SunGold kiwi 1 stuks
-
Granaatappelpitten 2 eetlepels
-
Kaneelpoeder snufje

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties