logo
RECEPT

Gezond Sint recept: chocolade-marsepein bonbons

041214163858marzipeinchoc.jpg
INGREDIËNTEN

Afgelopen week gaf Angela wat handige tips om in balans te blijven tijdens de decembermaand. Een van die tips was om gezondere versies te maken van het sinterklaassnoep. Wij delen haar recept voor gezonde chocolade-marsepein bonbons. Dat wordt smullen! Dit recept is goed voor 30 bonbons.

Meng de ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde massa ontstaat.

 

Voeg water toe als de consistentie te droog is, voeg amandelmeel of amandelen toe als de consistentie te zacht is.

 

Haal het mengsel uit de keukenmachine en vorm tot een bal.

 

Laat je ballen een uurtje in de vriezer opstijven.

 

Verwarm je in stukjes gebroken chocolade au bain marie. Ik gebruikte niet alle chocolade, maar een ruime hoeveelheid laten smelten maakt het makkelijker om je ballen goed te bedekken. Let bij het smelten op dat je vuur niet te hoog zet, want hoewel au bain marie een methode is om te voorkomen dat chocolade verbrandt, komt een te hoog vuurtje je chocomelt niet ten goede.

 

Haal, wanneer je chocolade is gesmolten, je één voor één met behulp van twee lepels je ballen door de chocolade. Doe dit vlot, want anders dikt de chocolade weer in.

 

Leg ze op een stuk bakpapier dat je hebt uitgerold op een snijplank.

 

Nu kunnen je chocolade-marsepeinbonbons (of -ballen, noem ze hoe je wilt) de koelkast in om uit te harden. De balletjes zijn, in een afgesloten bakje, minimaal 9 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Geniet van pakjesavond!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties