logo
RECEPT

Gezonde banaan-ei pannenkoekjes met Fair Trade Original pindakaas en vlokken

201015105850FFFairtradeimage.jpg
INGREDIËNTEN
Ter garnering

Je kent ze vast wel: van die bijzonder vervelende personen die ’s ochtends kwiek uit bed springen, en het liefst nog vóór het ontbijt gaan sporten. Zo iemand ben ik. Het ontbijt is daarom mijn lievelingsmaaltijd van de dag – hoewel toetjes wel met stip op nummer twee staan. Toen de postbode ’s ochtends een aantal producten van Fair Trade Original kwam bezorgen besloot ik daar direct mee aan de slag te gaan voor een lekker gezond ontbijtje – mijn favoriete maaltijd & moment van de dag. Ik maakte banaan-eipannenkoekjes (jummieeeee!) die ik bedolf onder een laag pindakaas en chocoladevlokken (jummieeee in het kwadraat!). Met dit recept maak je 1 portie; voor 2 personen verdubbel je de hoeveelheden dus.

 

fairtrade, original, ontbijt, tijdvooreerlijkheid, foodness, pannenkoek, pindakaas, hagelslag

 

Voor ik jullie mijn recept verklap wil ik eerst even in gaan op het principe achter Fair Trade Original, omdat ik dat oprecht fantastisch vind. Mijn ouders gebruiken al zolang ik me kan herinneren Fair Trade Original producten. Van chocolade tot koekjes tot koffie; onze voorraadkast stond vol met eerlijke producten. Ook toen het nog niet hip was. Want zeg nou zelf: het is toch alleen maar logisch dat wij met alle liefde iets meer betalen voor onze koffie/pindakaas/chocoladevlokken zodat de boeren die hard werken om de ingrediënten voor deze producten te verbouwen daar een eerlijke prijs voor krijgen? Eigenlijk kwam ik er pas onlangs achter dat het assortiment aan Fair Trade Original producten nog een stuk groter is dan ik dacht. Bovenaan mijn lijstje om te proberen staan nu de Fair Trade Original chocoladepasta en wijn (JA: ER IS FAIR TRADE ORIGINAL WIJN!). Wist jij bijvoorbeeld dat er een heel assortiment aan kook- en bakproducten is, van kokosmelk en teriyakisaus tot kruidenpasta voor verschillende soorten curry's, noodles en zelfs een bakmix voor brownies? En een heel scala aan koffie en theevarianten, met meer dan 10 smaken thee, en van gemalen filterkoffie tot verse koffiebonen (de dark roast is een aanrader!) en koffiecapsules?

 

fair trade original, claartje, foodness, ontbijt

 

Mocht je ook nog een product willen proberen, dan is DIT het moment. Het is nu namelijk Fairtrade week, wat betekent dat we met z'n allen stilstaan bij het belang van eerlijke handel. Wat mij betreft is het heel goed om regelmatig stil te staan bij de weg die je voeding heeft afgelegd om op je bord te belanden – daarom eet ik het liefst voeding die niet alleen goed voor míj is, maar ook voor de producent ervan. Mijn pannenkoekontbijt met Fair Trade Original pindakaas en Fair Trade Original chocoladevlokken is mijn favoriete '(h)eerlijke momentje' van de dag, maar ik hoor natuurlijk ook graag van jou wat jouw favo (h)eerlijke moment is! Wanneer gebruik jij een Fair Trade Original product, in welk gerecht, en waarom? Het is nu bovendien wel heel laagdrempelig om jouw heerlijke momentje écht eerlijk te maken, want je kunt jouw Fair Trade Original product naar keuze nu gratis uitproberen.

 

Wat moet je doen om jouw favo momentje ook (h)eerlijk te maken?

1)      Kies jouw moment & product op de actiepagina

2)      Ontvang een bevestiging per e-mail*

3)      Koop het product (en bewaar je bon!)

4)      Geef je eerlijke mening

5)      Krijg je geld terug

 

*Je ontvangt alleen bericht per e-mail als je uitgekozen bent voor het proefpanel.

Maak een beslag van het ei en de banaan. Prak de banaan fijn of vermaal ze in een blender of met een staafmixer.

 

Verhit een klein beetje (kokos)olie in een koekenpan. 

 

Giet het beslag in de koekenpan (liefst eentje met goede anti-aanbaklaag!). Voor het beste resultaat maak je 3 kleinere pannenkoekjes in plaats van 1 grote. Bak aan beide zijden tot de pannenkoekjes goudbruin verkleurd zijn.

 

Garneer met de pindakaas en chocoladevlokken. Enjoy!

 

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties