logo
201213154512taartimage.jpg
INGREDIËNTEN

Dit recept is een aangepaste versie van de een normale chocoladetaart omdat er een wel heel ongewoon ingrediënt gebruikt wordt. Deze taart bevat namelijk – hou je vast… bloemkool. Maar die proef je dan weer niet! Wel zorgt het voor een bijzondere structuur. Je hebt voor deze taart een ovenschaal nodig een volume van 1,5 – 2,5 liter.

 

In plaats van kokosmeel kun je ook een ander glutenvrij meel gebruiken, zoals amandelmeel of een glutenvrije bakmix. Tip: zo'n glutenvrije bakmix kun je bestellen in de Foodness webshop! Wie niet glutenvrij bakt kan natuurlijk gewoon tarwebloem gebruiken – liefst volkoren! Ook word er lijnzaad gebruikt in de taart. Dit kun je gebroken lijnzaad, maar in verband met oxidatie kun je beter de hele zaden kopen en die zelf fijnstampen vlak voor je ze gebruikt, bijvoorbeeld in een vijzel. Het lijnzaad schijnt ervoor te zorgen dat de taart nog meer rijst.

 

Wie suikervrij eet moet de stukjes chocola die door de taart gaan achterwege laten, of een reep suikervrije chocola in stukjes hakken. Eet je wel gewoon suiker? Dan kun je in plaats van agavesiroop ook 65 gram suiker toevoegen, of bijvoorbeeld 75 ml honing gebruiken. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en vet je ovenschaal in met een klein beetje kokosolie. Stamp het lijnzaad fijn in een vijzel. Breek, hak of snijd de pure chocolade in kleine stukjes.

 

Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, cacaopoeder, gebroken lijnzaad) in een grote kom. 

 

Meng in een andere kom of in een blender alle natte ingrediënten (agavesiroop, amandelmelk) en voeg de bloemkoolroosjes toe. Blend tot het een hele fijne puree is – dat kan eventueel ook met een staafmixer, bij gebrek aan een blender.

 

Voeg het bloemkoolmengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en ‘vouw’ de twee door elkaar, tot je een homogeen beslag hebt. Roer aan het eind de chocoladestukjes erdoor.

 

Giet het het beslag in de ovenschaal en bak 35-45 minuten in de oven. Als je houdt van een meer vloeibare textuur haal je de taart na 35 minuten al uit de oven, als je liever een iets steviger cake krijgt laat je hem 45 volle minuten staan.

 

Maak intussen de frosting. Meng alle ingrediënten voor de frosting (60 gram pindakaas, 40 gram agavesiroop, 15 gram cacaopoeder, 3 eetlepels amandelmelk) in een food processor of met de staafmixer. Gewoon stevig door elkaar roeren met een vork werkt overigens ook prima.

 

Laat de cake afkoelen en bestrijk met de frosting.

Eet smakelijk!

 

Tip: mocht je taart zo smeuïg zijn dat je hem niet goed kunt snijden, dan kun je hem een nachtje in de vriezer zetten. Laat hem een halve dag ontdooien in de koelkast en hij zal een stuk steviger zijn.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties