INGREDIËNTEN
Voor de groenten
-
Zilvervliesrijst 450 gram
-
Aubergine 1 stuks
-
Chili peper 1 stuks
-
Tomaat 4 stuks
-
Zoete aardappel 3 stuks (kleine)
-
Courgette 1 stuks
-
Champignons 3 stuks (grote)
Voor de curry
-
Linzen 95 gram (roze)
-
Uien 2 stuks, in ringetjes
-
Knoflook 2 eetlepels (purree)
-
Gember 1-2 eetlepels (purree)
-
Komijnzaad 1 theelepel
-
Currypoeder 1 eetlepel
-
Kurkumapoeder 1 eetlepel
-
Groene peper 2-3 stuks, in de lengte gesneden
-
Tomaat 1400 gram
-
Kokosmelk 120 mililiter + 1 eetlepel
-
Groentebouillon 300 mililiter
Voor de afwisseling hebben we vandaag een curry die we maken met een tropisch tintje, door de blokjes zoete aardappel die je erin verwerkt. Dit gerecht zit bomvol groenten en is bijzonder vullend, dus ook verstokte vleeseters zullen ervan smullen. Claartje plaatste eerder ook een curry receptje met pompoen, die is ook het proberen waard!
Dat een curry makkelijk te maken is laat Harriet Emily zien met dit gerecht; zelfs de mensen die weinig skills hebben in de keuken kunnen dit gerecht op tafel zetten. Doe je mee?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de aubergine, courgette, zoete aardappel en rode peper in blokjes van 3-4 centimeter en snijd de tomaten en champignons in plakjes. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel de groenten met olie. Breng op smaak met zout en peper.
Zet in de oven en bak voor ongeveer 15 minuten tot ze licht kleuren. Zet opzij.
Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de uien ongeveer 5 minuten en doe vervolgens de gemberpuree en knoflookpuree erbij. Bak nog 5 minuten samen, zorg er wel voor dat je regelmatig roert zodat de uien niet aanbakken.
Als de uien zacht zijn, doe je de rest van de kruiden erbij. Roer goed door en bak ongeveer 2-3 minuten.
Doe vervolgens de geroosterde groenten erbij en roer door. Bak ze een minuutje en blus af met de kokosmelk.
Doe daar de tomaten, groentebouillon en linzen bij en zet het vuur laag zodat het zachtjes kan pruttelen, minimaal 15 minuten.
Na die 15 minuten brengen we de curry op smaak met wat zout en peper. Als je verder nog kruiden wilt toevoegen kan dat ook. Laat onafgedekt nog eens 15-20 minuten pruttelen, zodat ze curry kan indikken en de linzen zacht worden.
Kook in de tussentijd de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
Serveer de zilvervliesrijst en curry apart.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de groenten
-
Zilvervliesrijst 450 gram
-
Aubergine 1 stuks
-
Chili peper 1 stuks
-
Tomaat 4 stuks
-
Zoete aardappel 3 stuks (kleine)
-
Courgette 1 stuks
-
Champignons 3 stuks (grote)
Voor de curry
-
Linzen 95 gram (roze)
-
Uien 2 stuks, in ringetjes
-
Knoflook 2 eetlepels (purree)
-
Gember 1-2 eetlepels (purree)
-
Komijnzaad 1 theelepel
-
Currypoeder 1 eetlepel
-
Kurkumapoeder 1 eetlepel
-
Groene peper 2-3 stuks, in de lengte gesneden
-
Tomaat 1400 gram
-
Kokosmelk 120 mililiter + 1 eetlepel
-
Groentebouillon 300 mililiter
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties