logo
RECEPT

Gezonde curry gevuld met groenten

150914112544R138Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de groenten
Voor de curry

Voor de afwisseling hebben we vandaag een curry die we maken met een tropisch tintje, door de blokjes zoete aardappel die je erin verwerkt. Dit gerecht zit bomvol groenten en is bijzonder vullend, dus ook verstokte vleeseters zullen ervan smullen. Claartje plaatste eerder ook een curry receptje met pompoen, die is ook het proberen waard!

 

Dat een curry makkelijk te maken is laat Harriet Emily zien met dit gerecht; zelfs de mensen die weinig skills hebben in de keuken kunnen dit gerecht op tafel zetten. Doe je mee?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Snijd de aubergine, courgette, zoete aardappel en rode peper in blokjes van 3-4 centimeter en snijd de tomaten en champignons in plakjes. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel de groenten met olie. Breng op smaak met zout en peper.

 

Zet in de oven en bak voor ongeveer 15 minuten tot ze licht kleuren. Zet opzij.

 

Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de uien ongeveer 5 minuten en doe vervolgens de gemberpuree en knoflookpuree erbij. Bak nog 5 minuten samen, zorg er wel voor dat je regelmatig roert zodat de uien niet aanbakken.

 

Als de uien zacht zijn, doe je de rest van de kruiden erbij. Roer goed door en bak ongeveer 2-3 minuten.

 

Doe vervolgens de geroosterde groenten erbij en roer door. Bak ze een minuutje en blus af met de kokosmelk.

 

Doe daar de tomaten, groentebouillon en linzen bij en zet het vuur laag zodat het zachtjes kan pruttelen, minimaal 15 minuten.

 

Na die 15 minuten brengen we de curry op smaak met wat zout en peper. Als je verder nog kruiden wilt toevoegen kan dat ook. Laat onafgedekt nog eens 15-20 minuten pruttelen, zodat ze curry kan indikken en de linzen zacht worden.

 

Kook in de tussentijd de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.

 

Serveer de zilvervliesrijst en curry apart.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties