logo
RECEPT

Gezonde glutenvrije granola & het verschil tussen muesli, cruesli en granola

010514121702E69Image.jpg
INGREDIËNTEN

Hmm, granola! Deze ontbijttrend is overgewaaid uit de Verenigde Staten en lijkt ook voet aan de grond te krijgen in Nederland. Granola is een mix van noten, pitten, zaden en/of granen, die je zoet maakt met bijvoorbeeld honing of suiker en vervolgens roostert in de oven. Het is dus geen muesli (dat hoort in principe ongezoet en ongeroosterd te zijn) maar lijkt meer op cruesli. Je kunt granola of cruesli beter zelf maken dan dat je het in de winkel koopt, omdat supermarktverpakkingen vaak ont-zet-tend veel suiker bevatten. Deze granola van I Love Health bestaat uit een mix van o.a. quinoaquinoavlokken, havermout, gemengde noten, kokosolie en honing.

 

Heb je niet alle onderstaande ingrediënten in huis, en heb je ze niet op tijd besteld in de Foodness shop? Don't worry! Je kunt het recept op duizend en één verschillende manieren maken. Voeg gewoon toe wat jij lekker vindt en geef je eigen twist aan dit heerlijke ontbijtrecept. Meng er bijvoorbeeld havervlokken door, of gedroogd fruit, of zonnebloempitten.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

 

Doe alle ingrediënten – behalve de kokosvlokken en de rozijnen – in een grote mengkom en meng goed door elkaar.

 

Smelt de kokosolie op laag vuur en doe de honing erdoor. Roer goed door.

 

Doe het mengsel door de granola in de mengkom en roer het goed door. Zorg dat alles bedekt is.

 

Verdeel de granola op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven. Bak voor ongeveer 15 minuten. Houd het goed in de gaten want het kan snel te hard gaan.

 

Haal uit de oven en laat het goed afkoelen. Zodra het is afgekoeld verdeel je de kokosvlokken en rozijnen erover en doe je het in een pot. Je kunt granola als je het luchtdicht opbergt twee tot drie weken bewaren.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties