INGREDIËNTEN
-
Gerst 75 gram
-
Rogge 75 gram
-
Courgette 1 stuks, in plakken
-
Geitenkaas 100 gram
-
Barbecuekruiden 2 eetlepels
-
Olijfolie 2 eetlepels
Voor dit recept gebruikte ik zelf een granenmengsel met o.a. rogge, tarwe en gerst, waar ik alleen heet water hoefde toe te voegen – net als couscous eigenlijk. Je kunt ook andere graansoorten proberen, dat is net zo lekker. Doe eens gek en probeer freekeh of quinoa, of ga voor gerst en rogge, zoals ik deed. Granen kun je gewoon gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een pannetje met heet water. Tip: gebruik in plaats van water bouillon om in te koken, dat geeft meer smaak.
Bereidingswijze granenbowl
(Hoofdgerecht voor 2 personen)
Kook de gerst en rogge gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hiervoor kun je ook heel goed eenzelfde hoeveelheid couscous of quinoa gebruiken! Tip: voor extra veel smaak kook je de granen in bouillon. Breng op smaak met een snuf peper.
Kruid de courgette door de plakjes in een plastic zak te doen, daar de olijfolie bij te gieten en de kruiden aan toe te voegen. Houd de zak goed dicht en hussel alles door elkaar tot elk plakje met kruiden bedekt is.
Rooster de courgette 15 minuten in een hete oven op 200 graden Celsius, of grill ze 3 minuten per kant in een grillpan.
Verdeel de gekookte granen over twee borden en schik de plakjes courgette erop.
Verdeel de geitenkaas over de twee borden.
Garneer eventueel met wat verse basilicum en een drupje honing.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Gerst 75 gram
-
Rogge 75 gram
-
Courgette 1 stuks, in plakken
-
Geitenkaas 100 gram
-
Barbecuekruiden 2 eetlepels
-
Olijfolie 2 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties