logo
261114132114pepernotenimage.jpg
INGREDIËNTEN

Een van de leukste dingen aan het beginnen van Foodness.nl vind ik het contact met jullie, de lezers. Afgelopen week kreeg ik een berichtje van Ruben, die een recept voor gezonde pepernoten met me deelde. (En me ook nog even complimenteerde met mijn e-book – joehoe, happy me!) Dat moest ik natuurlijk uitproberen. Ruben, je bent een genie!

 

Wil jij ook een recept met me delen, zodat ik het kan uitproberen en op de website kan plaatsen? Mail me (claartje@foodness.nl) of tag @FoodnessNL in je foto’s op Instagram en/of Facebook. Keep ’m coming!

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Laat de amandelen kort weken in wat water.

 

Maal de dadels fijn in een keukenmachine, of snijd ze met een scherp mes heel, heel, heel fijn. 

 

Laat de amandelen uitlekken en meng ze door de fijngehakte dadelstukjes. In de keukenmachine werkt dat het makkelijkst (laat gewoon een minuut of 2 draaien), maar met een staafmixer kan het ook. Grof hakken met een scherp mes is ook een optie, maar dan wordt je mengsel niet zo fijn en loop je het risico dat de balletjes uit elkaar vallen.

 

Voeg koek & speculaaskruiden, zout en kaneel toe. Als je het lekker vindt kun je ook een snufje kardemom aan het beslag toevoegen. 

 

Schep met een theelepel kleine hapjes uit het beslag en rol er balletjes van tussen je handen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Bak de pepernoten 15-20 minuten in de oven.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties