logo
RECEPT

Gezonde lunch voor één: Salade met kapucijners, druiven, gorgonzola en gekarameliseerde amandelen

090714110513saladeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Pfoe, op je werk gezond lunchen kan echt een uitdaging zijn. Het gemiddelde kantoor heeft een namelijk een keuken die bestaat uit een waterkoker en een magnetron, dus een eitje bakken zit er niet in. Dan stap je al snel over op salades, maar die moeten dan natuurlijk wel weer vullend genoeg zijn om het een dagdeel op vol te houden. Door peulvruchten of bonen toe te voegen aan je salade maak je er een echt maaltijd van, zeker als je er ook nog een portie noten (vol eiwitten en gezonde vetten!) overheen strooit.

De gekarameliseerde amandelen moet je wel even voorbereiden. Mocht dat niet in je planning passen dan kun je natuurlijk ook gewone amandelen gebruiken. Het is echter wel heel erg de moeite waard om gekarameliseerde amandelen te proberen. Tip: Maak er meteen een voorraadje, zodat je er de hele week van kunt genieten.

Bereidingswijze salade met kapucijners

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Leg de amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de honing erover. Ook heel lekker: strooi er een heel klein beetje zout over, zodat je zoet-zoute gekarameliseerde noten krijgt! Rooster de amandelen in de oven: 10 minuten op 180 graden Celcius. Laat afkoelen.

Giet de kapucijners af. Was de druiven en de spinazie.

Hussel de kapucijners en spinazie door elkaar. Verdeel de druiven erover (eventueel door de helft gesneden), net als de verkruimelde gorgonzola. Verdeel ook de gekarameliseerde amandelen erover.

Maak af met een scheutje dressing van bijvoorbeeld een eetlepel olijfolie en een halve eetlepel balsamico-azijn. Eet smakelijk!

Het bakje op de foto is van Kupilka outdoor servies, dat te koop is bij De Jutter.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties