logo
RECEPT

Gezonde quinoasalade met wortel, doperwtjes en gerookte kipfilet

110914165737R127Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de salade
Voor de saus

Ken je dat, dat je in de winkel een kant-en-klare salade ziet, maar je deze toch maar niet eet vanwege de e-nummers? Gelukkig zijn er diehard foodies die deze salade helemaal gaan namaken zodat je dezelfde salade eet, maar dan verantwoord.

 

Deze quinoasalade van Healthyfans is eigenlijk een bestaande salade van de Albert Heijn, maar dan gezond en een klein beetje aangepast. Dit is genoeg voor twee personen.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel je quinoa wel eerst even af, anders krijgt het een zeepachtige smaak. Tip: Kook de quinoa in bouillon, voor extra veel smaak! 

 

Terwijl de quinoa staat te pruttelen maken we een sausje van de sojasaus, gember (geraspt), citroensap en honing. Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng alles goed met elkaar.

 

Zodra de quinoa klaar is, laat je het even afkoelen.

 

Snijd de gerookte kipfilet in reepjes/blokjes en meng dit in een kom met de rest van de ingrediënten die voor de salade zijn.

 

Voeg de koude quinoa hier aan toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het over twee borden en doe hier naar smaak de dressing over.

 

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties