INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Wortel 150 gram, in reepjes
-
Doperwten 200 gram
-
Pistachenoten 40 gram (ongezouten)
-
Quinoa 100 gram
-
Pompoenpitten 20 gram
-
Gerookte kip 300 gram (filet)
Voor de saus
-
Honing 10 gram
-
Zoete sojasaus 30 mililiter
Ken je dat, dat je in de winkel een kant-en-klare salade ziet, maar je deze toch maar niet eet vanwege de e-nummers? Gelukkig zijn er diehard foodies die deze salade helemaal gaan namaken zodat je dezelfde salade eet, maar dan verantwoord.
Deze quinoasalade van Healthyfans is eigenlijk een bestaande salade van de Albert Heijn, maar dan gezond en een klein beetje aangepast. Dit is genoeg voor twee personen.
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel je quinoa wel eerst even af, anders krijgt het een zeepachtige smaak. Tip: Kook de quinoa in bouillon, voor extra veel smaak!
Terwijl de quinoa staat te pruttelen maken we een sausje van de sojasaus, gember (geraspt), citroensap en honing. Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng alles goed met elkaar.
Zodra de quinoa klaar is, laat je het even afkoelen.
Snijd de gerookte kipfilet in reepjes/blokjes en meng dit in een kom met de rest van de ingrediënten die voor de salade zijn.
Voeg de koude quinoa hier aan toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het over twee borden en doe hier naar smaak de dressing over.
Enjoy!
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Wortel 150 gram, in reepjes
-
Doperwten 200 gram
-
Pistachenoten 40 gram (ongezouten)
-
Quinoa 100 gram
-
Pompoenpitten 20 gram
-
Gerookte kip 300 gram (filet)
Voor de saus
-
Honing 10 gram
-
Zoete sojasaus 30 mililiter
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties