logo
071014163142R155image.jpg
INGREDIËNTEN

Zoals wel duidelijk was uit recepten als koekjes met appel en pindakaas en deze fabuleuze popcorn-superfood-squares, zijn wij VERZOT op pindakaas. Deze repen van Cait’s Plate bevatten dat heilige ingrediënt niet, maar behoort tóch tot onze nieuwe favorieten. Je hebt er namelijk maar twee ingrediënten voor nodig: pinda's en dadels. Och, was alles in het leven maar zo simpel…

Maal de pinda’s tot kruimels in een keukenmachine, of hak ze heel fijn met een scherp mes. Tot gruis vermalen in een vijzel kan ook!

 

Zet de pinda's apart en pulseer de dadels in de keukenmachine tot een fijne, plakkerige substantie, totdat er geen grote stukjes meer tussen zitten. Geen keukenmachine? Heel fijn hakken met een scherp mes kan ook. Het wordt lekker plakkerig en rommelig, maar dat is de bedoeling. Tip: gebruik medjool dadels als je ze met een mes fijn hakt, omdat die extra zacht zijn.

 

Voeg de pinda’s toe en mix tot een geheel.

 

Rol er een bal van en pak deze in plastic folie in. Druk de bal nu in een vierkant van ruim een centimeter dik.

 

Open de folie en snijd de koek in 4 delen.

 

Zo makkelijk en zo lekker!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties