logo
RECEPT

Gezonde taart: Vijgentaart met kwark

200814151544R126Image.jpg
INGREDIËNTEN
Ter decoratie
Voor de bodem
Voor de topping

Dit recept lijkt misschien simpel, maar hij is relatief lastig te maken. We hebben vanuit het originele recept een aantal ingrediënten vervangen om hem Foodness-proof te maken. Waar in het originele recept gebruik wordt gemaakt van gelatine (wat gemaakt wordt van o.a. botten van dieren) gebruiken wij het volledig plantaardige agar agar. Agar agar is dus een veganistische vervanger voor gelatine, maar het gebruik is iets lastiger. Agar agar verliest namelijk na verloop van tijd langzaam zijn bindkracht.

 

Laat je je hier niet door ontmoedigen, de taart van Sabrina Rossi is zeker de moeite waard om te maken! We maken hem voor 6-8 personen.

Verhit een koekenpan met de frambozen en 50 gram suiker. Laat ze zacht aan staan terwijl je de volgende stappen volgt.

 

Smelt de kokosolie au bain-marie of in een magnetron. In de tussentijd kun je de muesli fijnhakken.

 

Doe de kokosolie samen met de muesli in een mengkom tot de kokosolie door de muesli is opgenomen.

 

Bekleed een springvorm met een diameter van 22-24 centimeter of vet hem goed in met kokosolie en doe daar vervolgens de mix voor de bodem in. Druk deze goed aan met een lepel en zet in de koelkast.

 

Zet de koekenpan uit en laat de frambozen afkoelen, als het goed is zijn ze nu zacht genoeg zodat je er een sausje van kunt maken.

 

Doe de magere kwark en suiker in een mengkom en meng het goed door.

 

Los de agar agar op in een kopje heet water en roer dit vervolgens door de kwark. Let op: agar agar bindt al bij kamertemperatuur! Ga dus snel verder met de volgende stap.

 

Pak de bodem uit de koelkast en stort daar de kwark op. Verdeel de kwark over de bodem en zet in de koelkast.

 

 

Na ongeveer 4 uur kun je de taart uit de koelkast halen en decoreer je hem met de vijgen. Je kunt de taart heel mooi decoreren door een hele vijg in vieren te snijden: snijd tot de onderkant van de schil en open de vijg als een soort bloem. Hier omheen kun je afwisselend werken met halve en kwart vijgen, het mooist is het om van groot naar klein te werken. Een hele vijg in het midden, de halve vijgen daar omheen en kwart vijgen aan de buitenkant.

 

Doe voor het serveren het sap van ½ citroen door de frambozensaus en roer het even door. Sprenkel de saus over de taart en serveer erbij.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Sasha Bouman says: 3rd nov 14 1:58 pm

  Zijn de noten nodig in de muesli voor de bodem?

  • Claartje says: 3rd nov 14 1:58 pm

   Hoi Sasha, nee hoor! Ik vind het zelf het lekkerst met noten, en ze geven een fijne crunch, maar het kan ook prima zonder 🙂
   Succes!