logo
RECEPT

Gezonde tiramisu als ontbijt met muesli en Optimel Griekse Stijl bosvruchten

101115162220optimel2image.jpg
INGREDIËNTEN

Eén van de redenen dat ik foodblogger ben geworden is dat je bepaalde privileges krijgt. Zo krijg ik nieuwe producten vaak als eerste te proeven – soms zelfs nog voordat de producten in de winkel verkrijgbaar zijn. Omdat Optimel hoofdsponsor was van de We Love Smoothies workshop kregen alle deelnemers van de workshop de nieuwe seizoenssmaak yoghurt Griekse stijl, in de smaak bosvruchten, al te proeven voor hij goed en wel in de schappen lag. Vind ik leuk. En omdat ik nu eenmaal dol ben op gezonde ontbijtjes, maakte ik er een super simpele tiramisu van die je heel goed als ontbijt kunt eten.

 

Omdat het tiramisu is voegde ik een paar lange vingers toe, voor het idee. Die kun je natuurlijk ook weglaten. Dit recept is voldoende voor 2 porties.

 

optimel, yoghurt griekse stijl, bosbessen, lange vingers, tiramisu, bosvruchten, foodness, workshop, yoghurt griekse stijl, seizoenssmaak, gezond, recept

Laat de lange vingers kort weken in een beetje koffie. Ik schonk de koffie in een kommetje, brak de lange vingers in stukjes en legde die stukjes in de koffie.

 

Begin met een laagje yoghurt Griekse stijl in allebei de kommen of potjes waar je het ontbijtje in maakt. Zorg dat je de helft van de yoghurt overhoudt. Als je geen Optimel gebruikt werkt een ander soort Griekse yoghurt ook prima, maar als je net zo’n zoetekauw bent als ik is het wel lekker om dan nog jam of honing toe te voegen.

 

Dan komt een laagje banaan. Verdeel de plakjes banaan over de twee kommen of potjes. 

 

Verdeel hierna de muesli over de twee kommen. Hieroverheen gaan de stukjes in koffie geweekte lange vinger. Druk een klein beetje aan, want nu komt er opnieuw een laag yoghurt Griekse stijl. 

 

Garneer de 'tiramisu' met de bosbessen, blauwe bessen en eventueel nog een extra lange vinger.

 

Enjoy!

 

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties