logo
RECEPT

Gezonde tiramisu met havermout en aardbeien

280715113523tiramisuimage.jpg
INGREDIËNTEN

Wat maak je als een van je beste vriendinnen zwanger is en jullie met z’n allen een weekend weg gaan? Iets zonder alcohol (mega struikelpunt 1), dat makkelijk te maken is (struikelpunt 2), en natuurlijk ook nog enigszins gezond is (struikelpunt 3). Het werd in mijn geval een gezonde tiramisu met aardbeien. Dit recept is geschikt voor 6 personen.

Snijd de dadels fijn en laat ze even weken in het warme water. Voeg de havermout toe en laat het minimaal 10 minuten staan om te weken. Voeg aan het eind ook de dubbele espresso toe.

 

Snijd de aardbeien in kwarten, en houd een paar mooie exemplaren apart ter garnering.

 

Klop de magere kwark, honing en het vanille extract door elkaar. 

 

Begin met een laagje kwark, verdeeld over de 6 glazen. Je gebruikt hiervoor de helft van het kwarkmengsel. Verdeel de havermout over alle glazen, en vervolgens de in stukjes gesneden aardbeien. Maak af met een tweede laag kwark, tot alles op is. 

 

Garneer met de apart gehouden aardbeien, die je eventueel in plakjes snijdt.

 

Variatietips:

1. Als je liever de alcoholische versie maakt kun je een of twee shotglazen Amaretto aan de havermout toevoegen na het weken. Let op: gebruik in dat geval iets minder water voor de havermout, of laat de espresso weg.

 

2. Voeg (volkoren) lange vingers toe. Je kunt een extra laagje in de tiramisu maken door de kwark in drie lagen te verdelen, en boven de laag havermout een laag volkoren lange vingers toe te voegen.

 

3. Voeg een chocoladesausje toe. Ik klopte 2 eetlepels honing los met 1 eetlepel warm water en een snuf cacao. 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties