logo
RECEPT

Gezonde tropische ontbijtsmoothie met ananas, banaan & havermout

260814153948alproimage.jpg
INGREDIËNTEN

Een plantaardig dieet is eigenlijk wel zo logisch. Waarom zou je dierlijke producten eten als er zulke goede en lekkere plantaardige alternatieven zijn? Er zijn ook een heleboel plantaardige drinks, die ik graag gebruik in smoothies of in mijn havermout. Overigens kies ik zelf het liefst voor suikervrije varianten, en die is niet van elk merk beschikbaar. In deze smoothie gebruik ik de relatief nieuwe kokosdrink van Alpro; ook niet suikervrij, maar wel heel lekker! 

 

In dit recept gooi ik 'm in de mix met banaan, ananas en havermout, zodat je spontaan een tropische vakantie zou willen boeken. Dankzij de havermout is het een volwaardige maaltijd, genoeg voor een ontbijt voor één persoon!

Doe de banaan, ananas en kokosdrink in de blender. Voeg een eetlepel chiazaad toe, of een eetlepel van je zelfgemaakte zadenmengsel.

 

Mix alles in de blender. Klaar! Makkelijk he?

 

Tip: Voor een milkshake-achtige smoothie snijd je de banaan een dag van tevoren in plakjes en leg je die (in een plastic zakje) een nachtje in de vriezer. Je blender weet er wel raad mee!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Ruth R. says: 3rd nov 14 1:55 pm

    Deze gezonde en topische ontbijtsmoothie is erg lekker. Uhmmmm