INGREDIËNTEN
Voor de frietjes
-
Zoete aardappel 500 gram
Voor de knoflooksaus
-
Knoflook 3 tenen
-
Sojayoghurt 4 eetlepels (dik)
-
Griekse yoghurt 4 eetlepels
Voor de shoarma
-
Kalkoenfilet 400 gram
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Paprikapoeder 1 theelepel
-
Chilivlokken 1 theelepel
Voor de salade
-
IJsbergsla 2 grote handen
-
Rode ui 2 stuks, in dunne ringen
-
Prei 1 stuks
-
Rode paprika 2 stuks
Voor de topping
-
Geitenkaas 150 gram, geraspt
Iedereen kent het fenomeen kapsalon wel, en iedereen weet dat deze maaltijd op z'n zachtst gezegd niet echt bepaald gezond is. Een gemiddelde kapsalon bestaat namelijk uit een whopping 1800 (!) calorieën per portie. En precies daarom heeft Claudia van Hungry For Healthy Food een gezonde variant bedacht, die misschien zelfs nog wel lekkerder dan de ongezonde vette hap.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Snijd de zoete aardappels in dikke frieten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak ze knapperig en goudbruin in 20-25 minuten.
Snijd alle ingrediënten voor de salade: de prei en ui in dunne ringen en de paprika in kleine stukjes. Houd de ingrediënten wel apart en zet opzij.
Pers de knoflook uit en meng met de overige ingrediënten voor de knoflooksaus in een kommetje.
Meng de kruiden voor de shoarma door elkaar en snijd de kalkoenfilet in reepjes. Kruid ze met het kruidenmengsel en zorg dat de kalkoenfilet goed bedekt is.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de shoarma goudbruin en gaar in een beetje olijfolie.
Haal de frietjes uit de oven en zet de grillfunctie van de oven aan.
Schep de frieten in een ovenschaal. Doe de kalkoen shoarma erbovenop, inclusief wat sambal en knoflooksaus. Daarbovenop deo je de ui en prei (of niet; wat je zelf wil!). Vervolgens een laagje geraspte kaas. Zet de kapsalon onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Serveer met de salade. Enjoy!
INGREDIËNTEN
Voor de frietjes
-
Zoete aardappel 500 gram
Voor de knoflooksaus
-
Knoflook 3 tenen
-
Sojayoghurt 4 eetlepels (dik)
-
Griekse yoghurt 4 eetlepels
Voor de shoarma
-
Kalkoenfilet 400 gram
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Paprikapoeder 1 theelepel
-
Chilivlokken 1 theelepel
Voor de salade
-
IJsbergsla 2 grote handen
-
Rode ui 2 stuks, in dunne ringen
-
Prei 1 stuks
-
Rode paprika 2 stuks
Voor de topping
-
Geitenkaas 150 gram, geraspt
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties