logo
RECEPT

Gezonde zomersalade met zalm, geitenkaas en cashewnoten

270314172124zalmimage.jpg
INGREDIËNTEN

Hmm, deze salade maakte ik afgelopen weekend in het zonnige Portugal, waar het ook eind maart al zonnig en warm genoeg was voor zomerse salades. Hoewel mijn hotel (van Eliza was here, heel mooi en rustig) een hele goede keuken had, kruipt het bloed van een foodie waar het niet gaan kan. Ik stond dus mijn eigen salades in elkaar te draaien, met producten die we op de lokale markt scoorden. Het resultaat? Deze salade met zalm, cashewnoten en geitenkaas, waar ik ook wat fijn gesneden vijgen doorheen deed omdat die in de Algarve zo lekker zijn. 

 

Drink er het liefst een glaasje Portugese port bij, voor het echte vakantiegevoel! En eet hem natuurlijk op het terras, terwijl de zon ondergaat… Oh, mag ik weer terug?

 

Samen met collega Karin van Ze.nl at ik deze salade als hoofdgerecht. Het recept is dus voor twee personen.

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Leg de zalmmoten in de pan. Afhankelijk van de dikte van de moten bak je ze in 3-7 minuten per kant medium gaar, tot de buitenkant dichtgeschroeid is, maar het midden nog een beetje glanst. Ik had zalmmoten waarvan het vel niet van de schubben ontdaan was, dan is het niet lekker om te eten. Tijdens het bakken liet ik het om de vis zitten, maar tijdens het eten verwijderden we het velletje.

 

Tip: vraag de visboer om het velletje te ontschubben (had ik ook moeten doen, maar mijn Portugees was niet goed genoeg!), dan kun je de vis kort bakken op de velkant en krijg je een knapperig velletje!

 

Was de sla, leg op de twee borden en verdeel de paprika, geitenkaas, vijgen en noten erover. 

 

Klop een simpele dressing van de 2 overgebleven eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen. Verdeel de dressing over de salade.

 

Breng de vis op smaak met zout en een beetje overgebleven citroensap en leg de moten op de borden salade. Leg er nog een partje van citroen bij en eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties