logo
RECEPT

Gezonde(re) choco cupcakes met bietjes

050315084956cakeimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de frosting

Bietjes in een cakeje, dat klinkt gek. Maar als je bedenkt dat cake met wortel (precies: carrot cake) heel lekker is, dan is cake met bietjes ineens een stuk minder vreemd! Het toevoegen van groenten kan een cake juist een lekkere vochtige structuur geven. Door de (gekookte) bietjes te raspen proef je ze bijna niet in het uiteindelijke cakeje!

Gezonde(re) choco cupcakes met bietjes

Bereidingswijze choco cupcakes

Met dit recept maak je 6 cupcakes.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng alle droge ingrediënten (cacaopoeder, amandelmeel, bakpoeder) in een kom.

Kluts de eieren los in een andere kom. Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan de eieren (kokosolie, honing, geraspte biet). Als de kokosolie niet vloeibaar is kun je hem het beste kort verwarmen in een steelpannetje of in de magnetron.

Meng de natte ingrediënten met de droge en roer goed door.

Verdeel het mengsel over 6-8 cupcakevormpjes. Bak de cakejes in 15 minuten gaar in de oven, op 180 graden Celsius.

 

Maak in de tussentijd de chocolade frosting.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron (30 seconden op 600 Watt). Roer de kokoscrème erdoor. Laat even afkoelen en sla het nogmaals door elkaar met een garde, tot je een licht glanzende en zachte crème krijgt.

Verdeel de frosting over de cupcakes.

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties