INGREDIËNTEN
-
Boekweitmeel 200 gram
-
Bakpoeder 14 gram
-
Pumpkin spice mix 1 eetlepel
-
Zout snufje
-
Appel 1 stuks, geraspt
-
Appel 1/2 stuks, in plakjes gesneden
-
Winterpeen 1 stuks, geraspt
-
Eieren 3 stuks
-
Honing 3 eetlepels
-
Roomboter 100 gram (op kamertemperatuur)
Zit jij ook zo in winterslaap modus? Hoewel ik in principe honderd procent Team Zomer ben moet ik eerlijk toegeven dat die lange donkere avonden wel leiden tot heerlijke movie nights. Installeer jezelf op de bank, dekentje binnen handbereik, plus natuurlijk een plateau vol lekkernijen – carrot cake, iemand? Zelf hield ik dit soort serie- of filmavondjes vroeger veel met vriendinnen of huisgenoten, maar tegenwoordig vind ik het ook heel lekker om gewoon in m’n eentje te bingewatchen. Meer cake voor mij!
Pssst: scroll naar beneden en WIN een jaar lang gratis de leukste romantische films en series streamen met Withlove.tv!
Natuurlijk maak ik niet zomaar een cake: het wordt carrot cake. Ik had zin in zo’n lekkere plakkerige versie, maar dan een tikkie gezonder dan de ‘normale’ variant. Daarom gebruikte ik bijna geen suiker in het recept. Je kunt zelf bepalen of je na het bakken nog wat honing over je cake doet, of juist niet. Ook zit er boekweitmeel in, in plaats van tarwebloem. Niet dat er iets mis is met tarwe, meer wel omdat MEEL altijd beter is dan BLOEM. Bloem is namelijk altijd gezeefd meel, wat betekent dat de vezels er niet meer in zitten. Die vezels zijn juist verzadigend en goed voor je spijsvertering. Kies daarom altijd liever voor meel (en nog liever voor volkorenmeel) in plaats van bloem!
Goed, de taart hebben we uitgekozen. Volgende vraag: wat ga je kijken? Aangezien ik de meeste streamingdiensten al heb uitgespeeld zocht ik iets nieuws. Toen stuitte ik op Withlove.tv, met lekkere feelgoodseries en romcoms én een ‘Love to Eat’ categorie. Ja, dat is allemaal zo zoet en gelikt als het klinkt, met een film getiteld Love’s Kitchen over een gedesillusioneerde weduwnaar die een nieuw restaurant begint op het platteland en de liefde vindt (en waar Gordon Ramsey een klein rolletje in speelt), of films zoals het Nederlandse pareltje Hartenstraat. Ik noem het sprookjes voor volwassenen – en die zijn soms zó ontzettend fijn… 🙂
WIN: 3x jaarabonnement Withlove.tv van €59,95!
Omdat Withlove.tv het leuk vond dat ik zo enthousiast ben, mag ik 3x een jaarabonnement (t.w.v. €59,95) weggeven aan jullie – kunnen jullie net zo lekker bingewatchen als ik! Meedoen? Ga naar de actiepagina (klik!) en meld je aan voor de gratis proefmaand (chill!).
Op de actiepagina laat je je e-mailadres achter en kies je ‘Foodness’ in het dropdownmenu. Dan krijg je de vouchercode voor de gratis maand. Op deze manier maak je vanzelf kans op één van de drie jaarabonnementen!
Makkelijk, toch? 🙂
Ingrediënten carrot cake
(voor 1 cakevorm: ongeveer 12 plakken)
Zie rechtsboven op deze pagina!
Bereidingswijze carrot cake
Vet een cakevorm in. Ik ben zelf fan van siliconen bakvormen, omdat die niet zo heet worden (geen brandgevaar!) en lekker flexibel zijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng alle droge ingrediënten: meel, bakpoeder, pumpkin spice mix, zout. Voeg alle natte ingrediënten toe: geraspte appel, geraspte wortel, eieren, honing, zachte roomboter.
Beleg de bodem de ingevette cakevorm met de plakjes appel – die komen straks bovenop de cake als je hem omdraait.
Verdeel het beslag over de cakevorm.
Bak de cake in 60 minuten gaar, tot de bovenkant goudbruin is. Laat even afkoelen, anders is de kans groot dat hij breekt.
Keer de cake om.
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Boekweitmeel 200 gram
-
Bakpoeder 14 gram
-
Pumpkin spice mix 1 eetlepel
-
Zout snufje
-
Appel 1 stuks, geraspt
-
Appel 1/2 stuks, in plakjes gesneden
-
Winterpeen 1 stuks, geraspt
-
Eieren 3 stuks
-
Honing 3 eetlepels
-
Roomboter 100 gram (op kamertemperatuur)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd!! Deze taart lokt me ontzettend 🙂
Wat lief! Dankjewel 🙂
Ik kan de taart aanraden, hij is echt heel lekker!
Is de 1 eetlepel pompoen de Pumkin Spice Mix?
Hoi Charlotte! Oeps, ja dat klopt. Ik ga het meteen even aanpassen – het moet idd 1 eetlepel Pumpkin Spice Mix zijn. Of kaneel, als dat makkelijker is.