logo
RECEPT

Glutenvrij en lactosevrij pompoenijs met pecan

280114105816E13Image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit pompoenijs van One Ingredient Chef is glutenvrij en lactosevrij. Je kunt het het best maken met een ijsmachine, als je die hebt. Zonder ijsmachine kan ook, maar dan is de kans op ijskristallen toch wat groter. Maar toch: wij deden het zonder ijsmachine en dat ging prima!

 

Als je pompoen over hebt, zou je dat kunnen gebruiken om deze pannenkoekjes van pompoen te maken. Het is ook een goed idee om ze te combineren voor een extra lekker nagerecht! In het recept wordt zowel gewone als halfvolle kokosmelk gebruikt, waardoor het ijs iets minder vetten bevat. Kun je geen halfvolle kokosmelk vinden, dan kun je natuurlijk ook gewone kokosmelk gebruiken, waarvan je dan in totaal 900 ml nodig hebt.

Stoom of kook de pompoen totdat hij gaar is. Pureer de pompoen met een staafmixer, vork of in de blender. Je hebt voor dit recept maar 220 gram puree nodig. Als je pompoen over hebt, zou je dat kunnen gebruiken om deze pannenkoekjes van pompoen te maken. Deze twee recepten kun je ook combineren voor een extra lekker nagerecht.

 

Meng het kaneelpoeder, de gember, nootmuskaat en kruidnagel zodat je een kruidenmengsel krijgt.

 

Doe de pompoen, kokosmelk, agavesiroop en het kruidenmengsel in een blender. Snijd de vanilleboon in de lengte door midden en schraap de merg eruit. Voeg dat ook toe aan het mengsel in de blender. Pulseer totdat het een homogene substantie is. Proef de ‘pasta’ even en bepaal of je hier nog extra ingrediënten aan toe moet voegen. Als het bevroren is krijgt het een iets andere smaak, maar dit geeft alvast een indicatie.

 

Plaats het mengsel in een diepvriesbestendige bak in de koelkast en geef het tijd om af te koelen en de smaken goed samen te laten komen. Laat minstens een half uur staan.

 

Rooster in de tussentijd de pecannootjes even kort in een droge koekenpan en hak ze fijn.

 

Heb je geen ijsmaker? Zet de bak met ijs dan in de vriezer. Haal hem na een half uur uit de vriezer en roer het door met een vork of lepel. Blijf dit elk half uur herhalen tot je ijs de juiste substantie heeft. Je merkt vanzelf dat het steviger wordt! Als het nog net vloeibaar is roer je de pecannootjes erdoor. 

Heb je wel een ijsmaker? Doe het mengel in de ijsmaker en volg de instructies van de ijsmaker. Voeg als laatst de pecannootjes toe. Doe het ijs in een diepvriesbestendige bak en laat het voor tenminste 3 uur in de vriezer staan.
 

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties