![010514134151carrotcakeimage.jpg](https://foodness.nl/wp-content/uploads/fly-images/19090/010514134151carrotcakeimage2-1454x1000-c.jpg)
INGREDIËNTEN
-
Zijdetofu 200 gram
-
Ahornsiroop 50 milliliter
-
Rijstmelk 75 milliliter
-
Kokosolie 75 gram
-
Wortel 1 winterpeen
-
Bakpoeder 1 theelepel
-
Basterdsuiker 100 gram
-
Kaneelpoeder 2 theelepels
-
Walnoten 50 gram, fijn gehakt
-
Rozijnen 100 gram
-
Glutenvrije bakmix 150 gram
Het klinkt misschien een beetje gek om zijdetofu in een zoet gerecht te gebruiken, maar soms moet je je grenzen verleggen om briljante dingen te ontdekken. Mijn ontdekking van de maand is dat je zijdetofu eigenlijk overal voor kunt gebruiken. Het heeft een hele neutrale smaak, maar een heerlijk romige consistentie. Je kunt er bijvoorbeeld chocolademousse van maken, maar ik ben ook al aan het broeden op een receptje voor gezonde bechamelsaus op basis van zijdetofu. In deze carrot cake zorgt de tofu voor een prettige smeuige consistentie. Het recept is voor 15 stukjes.
Mocht je de basterdsuiker liever willen vermijden, dan kun je ook in totaal 150 milliliter ahornsiroop gebruiken, in plaats van de 100 gram basterdsuiker en 50 milliliter ahornsiroop die het recept aangeeft. De glutenvrije meelmix die ik in dit recept gebruik shop je heel makkelijk in de Foodness webshop.
Laat de rozijnen een uurtje wellen in lauwwarm water. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Meng de droge ingrediënten in een grote kom: de meelmix, het kaneelpoeder, bakpoeder. Voeg er ook een snuf zout aan toe. Voeg vervolgens ook de basterdsuiker toe en roer door met een garde, zodat er geen klontjes meer in zitten.
Meng de natte ingrediënten in een blender of met een staafmixer: de tofu, ahornsiroop, rijstemelk, kokosolie. Pulseer tot je een glad mengsel hebt. Roer vervolgens de geraspte wortel erdoor, evenals de stukjes walnoot en de rozijnen.
Giet het mengsel in een (met kokosolie) ingevette bakvorm (ik gebruikte er een van ongeveer 20 x 30 centimeter). Bak 40-45 minuten in de oven op 180 graden. Je carrot cake is klaar als een tandenstoker die je in het midden steekt, er droog en schoon uit komt zonder dat er beslag aan blijft plakken.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Zijdetofu 200 gram
-
Ahornsiroop 50 milliliter
-
Rijstmelk 75 milliliter
-
Kokosolie 75 gram
-
Wortel 1 winterpeen
-
Bakpoeder 1 theelepel
-
Basterdsuiker 100 gram
-
Kaneelpoeder 2 theelepels
-
Walnoten 50 gram, fijn gehakt
-
Rozijnen 100 gram
-
Glutenvrije bakmix 150 gram
![](https://foodness.nl/wp-content/uploads/2020/04/Profielfoto-claartje-336x336px.png)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
![](https://foodness.nl/wp-content/uploads/2020/04/instagram-icon.png)
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties